Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Σύγχυση με τις «Παμμακεδονικές Ενώσεις»Σεπτέμβριος 28, 2018. 08:28

Ανακοίνωση «Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου» 

Μετά από τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί και την αποκατάσταση της αλήθειας οι «ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ» είναι υποχρεωμένες να απαντήσουν στην ανακοίνωση της «Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος – Αυστραλίας», της 19ης Ιουλίου 2018, σχετικά με την συμμετοχή της ή όχι στην προσφυγή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας που αφορά στην ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Διευκρινίζεται ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ζητήθηκε η γνώμη της οργάνωσης με επωνυμία «Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος – Αυστραλίας» με έδρα την Θεσσαλονίκη για την αίτηση ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών που κατατέθηκε στο ΣτΕ στις 28/6/18, ούτε για την επίδοση των εξωδίκων δηλώσεων στους 300 βουλευτές του Ελληνικού που πραγματοποιήθηκε την Άνοιξη του 2018, καθώς ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ στο δίκτυο των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου.

 Διευκρινίζεται ότι ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΙ τις προϋποθέσεις για ένταξη στο δίκτυο των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, καθώς είναι ένας σύλλογος και μέλη του είναι φυσικά πρόσωπα, ενώ οι Παμμακεδονικές Ενώσεις αποτελούν δευτεροβάθμια όργανα και τα μέλη τους είναι σύλλογοι. 

Προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου είναι οι εξής:

1. Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ, με πρόεδρο τον κ.Δημήτριο Φιλιππίδη.

2. Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας (τριτοβάθμιο όργανο των Παμμακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας), με συντονιστή τον κ.Παναγιώτη Ιασωνίδη.

3. Παμμακεδονική Ένωση Δυτικής Αυστραλίας, με πρόεδρο τον κ.Παύλο Άφκο

4. Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης/Βικτωρίας με πρόεδρο τον κ.Ανδρέα Μπαλλή.

5. Παμμακεδονική Ομοσπονδία Νοτίου Αυστραλίας με πρόεδρο τον κ.Ευάγγελο Τσιαπάρη.

6. Παμμακεδονική Ένωση Νέας Νότιας Ουαλίας (Αυστραλία) με πρόεδρο τον κ.Νικόλαο Φασούλα.

7. Παμμακεδονική Ένωση Κουησλάνδης (Αυστραλία) με πρόεδρο τον κ. Δημήτριο Παπαγιάννη

8. Παμμακεδονική Ένωση Καναδά, με πρόεδρο τον κ.Χρήστο Καράτζιο.

9. Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά με πρόεδρο τον κ.Γεώργιο Παπαδάκη.

10. Παμμακεδονική Ένωση N. Αφρικής, με πρόεδρο τον κ.. Αμύντα Παπαθανασίου,.

Συντονίστρια των ανωτέρω Παμμακεδονικών Ενώσεων είναι η κα Νίνα Γκατζούλη. 

Με ομόφωνη απόφαση που ελήφθη στο 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων από την 23η Ιουλίου 2017 στο δίκτυο των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων με πρόεδρο τον κ.Γεώργιο Τάτσιο, ως το μοναδικό εν Ελλάδι δευτεροβάθμιο όργανο που πληροί τις προϋποθέσεις.

Ορισμένες Παμμακεδονικές Ενώσεις μέλη μας, αλλά και μεμονωμένα μέλη των Παμμακεδονικών κατά το παρελθόν έχουν συνεργαστεί με την «Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος – Αυστραλίας», αλλά απογοητεύτηκαν από την απαράδεκτη και ανάρμοστη συμπεριφορά του προέδρου της κ. Μιχάλη Χρυσανθόπουλου, έχασαν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του και δεν επιθυμούν καμία συνεργασία μαζί του. 

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση με το από 30/1/18 επισυναπτόμενο έγγραφο της «Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας» (τριτοβάθμιο όργανο των Παμμακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας), που αναφέρεται εμμέσως πλην σαφώς στην «Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος – Αυστραλίας» και τονίζει ότι η ομογένεια της Αυστραλίας ΔΕΝ εκπροσωπείται από καμία οργάνωση στην Ελλάδα.

Σε ότι αφορά τις ενέργειες για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου έχοντας να επιδείξουν έργο δεκαετιών στο κρίσιμο εθνικό θέμα, αποφασίζουν συλλογικά τον τρόπο διεκδίκησης των δικαίων του Μακεδονικού Ελληνισμού και το πράττουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίνοντας ΟΛΕΣ τις μάχες. 

Με την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και την αίτηση αναστολής της Συμφωνίας των Πρεσπών επιχειρήθηκε η αποτροπή (μέχρι τις 12/7) της επίσημης συγκατάθεσης της χώρας μας για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων του κράτους των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Το αιτιολογικό της απόφασης του ΣτΕ που οδήγησε στην απόρριψη της αίτησης αναστολής αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για την επιχειρηματολογία μας στην τελική εκδίκαση για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών που θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου 2018.

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις έχουν να επιδείξουν έργο δεκαετιών στο κρίσιμο εθνικό θέμα της Μακεδονίας και συνεχίζουν τον αγώνα για την αποκατάσταση της Ιστορικής αλήθειας και τη δικαίωση του Μακεδονικού Ελληνισμού.

 Από το Νοέμβριο του 2017, που η υπόθεση με την ονομασία του κράτους των Σκοπίων μπήκε στην τελική της ευθεία, μεθόδευσαν πολυεπίπεδη εκστρατεία με σκοπό την αποτροπή της εθνικής προδοσίας, που περιλάμβανε συλλογή υπογραφών, ψηφίσματα δημοτικών συμβουλίων, δημόσιες διαβουλεύσεις σε όλη την Μακεδονία, συλλαλητήρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις και νομικές ενέργειες (εξώδικα, μηνύσεις και προσφυγή στο ΣτΕ).

 Παράλληλα συνεχίζονται οι επαφές με αξιωματούχους των χωρών στις οποίες εδρεύουν οι Παμμακεδονικές με σκοπό την στήριξή τους στο κρίσιμο εθνικό θέμα.

Ενέργειες που επιχειρούν να πλήξουν την εικόνα ενότητας των Παμμακεδονικών και να αμφισβητήσουν τα κίνητρα και το έργο τους ουσιαστικά έχουν ως σκοπό την εξουδετέρωση της μοναδικής συντεταγμένης προσπάθειας για αποτροπή της εθνικής προδοσίας. 

Ευτυχώς η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού αναγνωρίζει την προσφορά των Παμμακεδονικών Ενώσεων και εμπιστεύεται τις ενέργειές τους.

Νίνα Γκατζούλη
Συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου

Σημείωση:
Το κείμενο των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου  περιέχει και την ανακοίνωση της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος Αυστραλίας,  που είχαμε δημοσιεύσει παλαιότερα (κλικ στην παρακάτω εικόνα)

https://www.echedoros-a.gr/2018/07/blog-post_542.html