Τουρκικές επιθέσεις σε βόρειο Ιράκ και σε ανατολικές επαρχίες της χώρας



Σεπτέμβριος 24, 2018. 07:16

Αεροπορικές επιθέσεις κατά στόχων Κούρδων ανταρτών πραγματοποιήθηκαν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στις περιοχές του βόρειου Ιράκ- Αβασίν, Ματίν και Ζαπ, αυτό αναφέρεται  σε ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου.



«Στη διάρκεια της επιχείρησης, τη τουρκική πολεμική αεροπορία εξουδετέρωσε  τουλάχιστον  8 μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν- PKK και κατέστρεψε θέσεις των τρομοκρατών», αναφέρει η ανακοίνωση.


Πρέπει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες – από την Παρασκευή- η τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποιεί συνεχόμενες αεροπορικές επιθέσεις από το αεροδρόμιο του Ντιγιαρμπακίρ κατά στόχων του PKK στο βόρειο Ιράκ.


Στη χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού στρατού σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε  και επιχείρηση επί του εδάφους στην επαρχία Αγκρί, στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν 6 Κούρδοι αντάρτες, γράφουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr/