«Οι Τσάμηδες βοήθησαν τους Ναζί», ο πρώην ΥΠΕΞ Αλβανίας απαντά στον Έλληνα πρόεδρο



30 Σεπτεμβρίου 2018. 15:36

Τίρανα.

Μετά τη δήλωση του Έλληνα  προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου , ότι οι τσάμηδες ταυτίστηκαν με τους κατακτητές και συνεργάσθηκαν με τους Ναζί, ήρθε η αντίδραση από τον πρώην υπουργό των Εξωτερικών, Έντμοντ Παναρίτι, βουλευτή του  Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση.



Ο Παναρίτι, μέσω της σελίδας του στο Facebook, τόνισε ότι ο Παυλόπουλος δεν μπορεί να κατηγορεί, για συνεργάτες των Ναζί, ολόκληρο τον πληθυσμό μιας περιοχής. 


Ισχυρίσθηκε ότι υπήρχαν συνεργάτες με τους κατακτητές και από τις δύο πλευρές, ένα γεγονός που σύμφωνα με αυτό, πρέπει να αποδεχθεί ο ίδιος ο πρόεδρος.


«Δεν μπορείτε να κατηγορείτε ολόκληρο πληθυσμό  μιας περιοχής για ναζισμό κ. Παυλόπουλε! Γιατί δεν μπορεί να είναι οι χιλιάδες ηλικιωμένοι,ανήμποροι, μητέρες με μωρά στα χέρια που διώχθηκαν άδικα από τα σπίτια και τα εδάφη τους. Αυτό σας λένε οι συνεργάτες του ναζισμού; Φυσικά, συνεργάτες υπήρξαν και στις δύο πλευρές, και στη δική σας!


Και όσον αφορά την ιστορική αλήθεια, πρέπει να την αποδεχθούμε. Θα σας πω αυτό. Για την ελληνική σφαγή 374 ανδρών και γυναικών στο χωριό μου Πανάρ το 1914! 

Συγκεκριμένα, 200 άνδρες και 174 γυναίκες και αθώα παιδιά δολοφονήθηκαν άδικα! 

Αλλά κανείς εδώ δεν κάνει τον ελληνικό λαό υπεύθυνο για αυτό», γράφει ο Παναρίτι που αναφέρει το χωριό καταγωγής του, σημειώνει το δημοσίευμα.


Balkan Web


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr