Ο πρόεδρος των Αλβανοτσάμηδων: 'Χρήσιμοι ηλίθιοι' οι επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης... για δηλώσεις Παυλόπουλου





Σεπτέμβριος 30,  2018. 21:41


 Ο πρόεδρος του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων – PDIU, Σφετίμ Ιντρίζι, απάντησε στις δηλώσεις του προέδρου της Ελλάδας, Προκόπη Παυλόπουλου, για τους τσάμηδες που συνεργάσθηκαν με τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’  Παγκοσμίου Πολέμου.



Ο Ιντρίζι- όπως γράφει το δημοσίευμα- αμφισβητεί τον επικεφαλής του ελληνικού κράτους που δημοσιοποίησε στοιχεία (για σφαγές Ελλήνων) ενώ υπενθυμίζει ότι 2751 άτομα σκοτώθηκαν στην λεγόμενη τσαμουριά κατά τα έτη 1944-1945.


Ο Ιντρίζι ζητάει από την κυβέρνηση των Τιράνων να κρατήσει μια ισχυρή στάση εναντίον αυτών των δηλώσεων που έρχονται από την Αθήνα.


Όσον αφορά την προειδοποίηση του Προκόπη Παυλόπουλου ότι η πορεία της Αλβανίας προς την ΕΕ περνάει από την Αθήνα και ότι για την ένταξη πρέπει να γίνουν αποδεκτές οι θέσεις της Αθήνας για το θέμα των τσάμηδων, ο Ιντρίζι είχε μια απάντηση- γράφει το δημοσίευμα: 



«Οι θερμοκέφαλοι της Αθήνας πρέπει να το ξεχάσουν μια πάντα όπως και οι χρήσιμοι ηλίθιοι (idiotët e dobishëm) των Τιράνων ότι η πορεία της Αλβανίας προς την ΕΕ περνάει από την Ελλάδα».





«Τι είπε ο Παυλόπουλος»


«Την προηγούμενη ημέρα, ο πρόεδρος της Ελλάδας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, δήλωσε ότι η Αλβανία δεν πρέπει να αναφέρει ποτέ το ζήτημα των τσάμηδων σε συζητήσεις με την Ελλάδα. 

»Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τσάμηδες συνεργάσθηκαν με τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και ότι άφησαν τα εδάφη τους για να αποφύγουν τη δικαιοσύνη για εγκλήματα που διέπραξαν κατά της ανθρωπότητας.

»Ο επικεφαλής του ελληνικού κράτους, πρόσθεσε, ακόμη, ότι εάν η Αλβανία επιθυμεί την ένταξη στην ΕΕ, τότε πρέπει να αποδεχθεί αυτήν την ιστορική αλήθεια, όπως είπε», γράφει η ‘Shqiptaria’.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr