Πούτιν με Ερντογάν στο Σότσι αποφάσισαν Αποστρατικοποιημένη Ζώνη στην Ιντλίμπ



Σεπτέμβριος 17, 2018. 23:25


Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε τη Δευτέρα ότι συζήτησε με τον πρόεδρο  του τουρκικού καθεστώτος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι, την κατάσταση στη Συρία,ιδιαίτερα στην Ιντλίμπ, γράφει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων.


«Εκφράσαμε  την ανησυχία της Μόσχας για τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν οι τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ιντλίμπ, στο Χαλέπι και στην ρωσική αεροπορική βάση στο Χμέιμιμ», δήλωσε  ο Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου με τον Ερντογάν.


Ανακοίνωσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για τη δημιουργία μιας  βαθιάς αποστρατικοποιημένης ζώνης στην Ιντλίμπ  από τις 15 Οκτωβρίου και σε βάθος 15-20 χιλιομέτρων, προσθέτοντας ότι «αυτή η στάση υποστηρίζεται από την κυβέρνηση της Συρίας».


Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι από την περιοχή θα αποσυρθούν βαριά  όπλα και τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης και πυραυλικών συστημάτων εκτός από τους όλμους των τρομοκρατικών ομάδων και οι ρωσικές και οι τουρκικές δυνάμεις θα παρακολουθούν την αποστρατικοποιημένη ζώνη.


Τόνισε ότι οι δρόμοι από Χαλέπι – Χάμα και Χαλέπι- Λατάκια θα ανοίξουν πριν το τέλος του 2018.


Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι δύο χώρες «εργάζονται σοβαρά για να διευθετήσουν την κρίση στη Συρία, να ενισχύσουν τη συμφωνία για  παύση των εχθροπραξιών και τις ζώνες αποκλιμάκωσης.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr