Σκόπια: Οι δραστηριότητες του προέδρου Ιβάνοφ στις Ηνωμένες Πολιτείες



Σεπτέμβριος 20, 2018. 19:53

Σκόπια.

Σήμερα, ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ, μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες με την ευκαιρία της 73ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.



Ο Ιβάνοφ θα μιλήσει στις 27 Σεπτεμβρίου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ‘προτρέποντας τα Ηνωμένα Έθνη, ως  παγκόσμια ηγεσία, να γίνει  ο θεματοφύλακας  της ειρηνικής συνύπαρξης και ισότητας, όλων των ανθρώπων σε βιώσιμες κοινωνίες’.


Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών έχει προγραμματισθεί να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και αρκετές διμερείς συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση.


Ο πρόεδρος θα παραστεί στην ειρηνευτική σύνοδο κορυφής «Νέλσον Μαντέλα 2018», μια σύνοδος υψηλού επιπέδου για την παγκόσμια ειρήνη, με την ευκαιρία των 100 ετών από την γέννηση του πρώην ηγέτη της Νοτίου Αφρικής.


Ο Ιβάνοφ θα συναντηθεί στο Νιου Τζέρσεϊ με εκπροσώπους της σλαβικής κοινότητας.


Επίσης,  στο Ντιτρόιτ θα παραλάβει το βραβείο «Παγκόσμιος Πολιτικός», την υψηλότερη αναγνώριση που χορηγείται από τη σλαβική οργάνωση «Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά».
Στο Ντιτρόιτ,θα δώσει διάλεξη στο Wayne State University στο οποίο είναι η Σχολή Επιχειρήσεων ‘Μάικ Ίλιτς’ και θα έχει συνάντηση με τη σλαβική εκκλησιαστική κοινότητα του Ντιτρόιτ.


Τον Ιβάνοφ συνοδεύει η σύζυγός του, Μάγια Ιβάνοβα.


Mak Fax


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr