Ρήξη Ορθόδοξων Εκκλησιών : Ο Πατριάρχης Μόσχας παύει να μνημονεύει τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως…



Σεπτέμβριος 14, 2018. 17:37

Μόσχα.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσσιών, Κύριλλος, παύει να μνημονεύει τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, Πατριάρχη Βαρθολομαίο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.


Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από έκτακτη συνάντηση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας την Παρασκευή, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του τμήματος Εξωτερικών  των Εκκλησιαστικών Σχέσεων, μητροπολίτης Ιλαρίων του Βολικολαμάσκ, δημοσιοποίησε πριν από λίγο το ρωσικό πρακτορείο Tass.


https://www.echedoros-a.gr/2018/09/blog-post_51.html“Η Σύνοδος αποφάσισε να αναστείλει τη μνημόνευση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως για τις Λειτουργίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», ανέφερε ο μητροπολίτης.


Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, στις 7 Σεπτεμβρίου «προετοιμάζοντας το αυτοκέφαλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία» όρισε εξάρχες, δηλαδή απεσταλμένους του στο Κίεβο, το οποίο βρίσκεται υπό την κανονικότητα του Πατριαρχείου Μόσχας.


Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανταποκρινόμενη σε αυτό, εξέφρασε «
 την έντονη διαμαρτυρία της  και τη βαθιά της αγανάκτηση», δηλώνοντας ότι οι ενέργειες της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως « είναι καταφανείς παραβιάσεις των εκκλησιαστικών κανόνων», γράφει το δημοσίευμα.




 Tags: Ρωσική Εκκλησία -στο Βαλκανικό Περισκόπιο 


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr