Οι Βούλγαροι γιόρτασαν την ενσωμάτωση της Ανατολικής Ρωμυλίας στο βουλγαρικό κράτος



Σεπτέμβριος 6, 2018. 23:23

«Απόψε στην Πλατεία της Ένωσης, στην Φιλιππούπολη (που μετονομάσθηκε τη δεκαετία του '20  σε Πλοβντίβ) συγκεντρώθηκαν χιλιάδες Βούλγαροι για να αποτίσουν φόρο τιμής στους προγόνους μας, οι οποίοι τόλμησαν να ενώσουν το λαό μας σε ένα ενιαίο κράτος, ποντάροντας τη ζωή τους. Έχουν περάσει μέχρι σήμερα 133 χρόνια από την ενοποίηση του Πριγκιπάτου της Βουλγαρίας με την Ανατολική Ρωμυλία», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.



Στην εκδήλωση μπροστά από το μνημείο της Ένωσης είχαν παραταχθεί η φρουρά των  χερσαίων και εναέριων δυνάμεων της Βουλγαρίας με τον πρόεδρο Ρούμεν Ράντεφ.


«Στις 7 Σεπτεμβρίου του 1885 οι Βούλγαροι αποφάσισαν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, και δεν μπορούσε να τους σταματήσει κανείς- ούτε οι άδικες συμφωνίες, ούτε η εχθρότητα των Μεγάλων Δυνάμεων. Υπήρξε η έμπνευση της αναγέννησης του έθνους με ένα στόχο: την ένωση του Βουλγαρικού Πριγκιπάτου με την Ανατολική Ρωμυλία. Και το πετύχαμε με τόλμη και αφοσίωση», δήλωσε ο πρόεδρος Ράντεφ στην ομιλία του ενώπιον των συγκεντρωθέντων.


Ο Ράντεφ προσγειώνοντας το λόγο στη σημερινή εποχή, κατέκρινε τη βουλγαρική κοινωνία η οποία στερείται συνοχής και ενότητας, όπως αυτή με την οποία διακατέχονταν  η Βουλγαρία από τα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας της.


«Κάποιοι σπεύδουν  να δηλώσουν ότι κράτη και τα έθνη είναι σήμερα άνευ αντικειμένου σε ένα παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Και πρέπει να ξαναγραφεί η ιστορία.  Αλλά, το εκκρεμές πηγαίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Οι χώρες, τα κράτη, στρέφονται ξανά στον εαυτό τους και αποκτούν μια σύγχρονη δυναμική», όπως είπε.


News.bg


--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr