Αντιπολίτευση Αλβανίας: Ή ο Ράμα ή οι διεθνείς αξιωματούχοι είναι αποδέκτες των χρημάτων της κάνναβης στη χώρα



Σεπτέμβριος 21, 2018. 22:45


Η Μόνικα Κρουεμάδι, πρόεδρος του τρίτου κύριου αλβανικού πολιτικού κόμματος- Κίνημα για την Σοσιαλιστική Ενσωμάτωση- ανέφερε σοβαρές καταγγελίες λέγοντας ότι τα χρήματα από την κάνναβη, η οποία σύμφωνα με την ίδια, καλλιεργείται σε όλη την Αλβανία, καταλήγουν στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα ή σε διεθνείς αξιωματούχους οι οποίοι παραμένουν σιωπηλοί μπροστά σε αυτό το έγκλημα.


«Οι Λαζαράτες, εκεί που καλλιεργούνταν αυτό το φυτό, η μαριχουάνα, καταστράφηκε και καλά έγινε, αλλά τώρα όλη η Αλβανία μετατράπηκε σε μια άλληΛαζαράτη. Όλοι καλλιεργούν κάνναβη και τα χρήματα που καταλήγουν; Επειδή η φτώχεια έχει αυξηθεί, δεν φθάνουν, φυσικά, στους πολίτες. Είτε τα παίρνει ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ή οι διεθνείς αντιπρόσωποι, οι οποίο σιωπούν και δεν λένε λέξη για αυτήν την κατάσταση», κατηγόρησε η Κρουεμάδι.



Σύμφωνα με αυτήν,  «το έγκλημα βλέπει την πολιτική ως μέσο ελέγχου του συστήματος», ενώ «η πολιτική είναι ήδη πράξη του εγκλήματος».


«Οι εγκληματίες πρέπει να πάνε στη φυλακή, να μην έχουν πρόσβαση στην πολιτική και να κερδίζουν. Ακούμε για πολέμους συμμοριών εγκληματιών και δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση. Η πολιτική έχει ενταχθεί στο έγκλημα. Οι εγκληματίες βρίσκονται ήδη στα κρατικά γραφεία και όχι μόνο αυτοί, αλλά όλοι οι συγγενείς τους, οι φίλες τους, οι αδελφές τους, ή οι σύζυγοι», είπε ο Κρουεμάδι.


Πρόσθεσε ότι στην πολιτική της σταδιοδρομία μόνο τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα είδε να μιλάει δημόσια με εγκληματίες.


«Δεν έχω δει ποτέ έναν πρωθυπουργό να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με εγκληματίες, όπως ο Έντι Ράμα», είπε χαρακτηριστικά η Κρουεμάδι στην εκπομπή ‘Open’ της τηλεόρασης των Τιράνων “Top Channel”.


Στην εκπομπή αυτή κατηγόρησε και το Γραφείο του αρχηγού του κράτους, δηλαδή τον πρόεδρο Ιλίρ Μέτα, ο οποίος είναι σύζυγός της, λέγοντας ότι υπάρχουν 92 βουλευτές που μπορούν να τον παραιτήσουν από το αξίωμα, επειδή  παρέχει την εξουσία στον ηγέτη του εγκλήματος, Έντι Ράμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr