Κοινές αεροπορικές επιθέσεις Ιράν και Τουρκίας κατά των Κούρδων



Σεπτέμβριος 16, 2018. 18:17

Κουρδικό δημοσίευμα αναφέρει ότι το ‘ιρανικό καθεστώς εκτέλεσε τρεις νεαρούς Κούρδους’ κατά την επίθεσή του σε κουρδικό χωριό σε δυτική περιοχή του Ιράν, ενώ έχουν παρατηρηθεί μετακινήσεις του ιρανικού στρατού στην περιοχή Μεριβάν.



Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή ο στρατός του Ιράν άρχισε στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, ως προειδοποίηση προς τους Κούρδους αντάρτες. Μετέφερε μάλιστα στα σύνορα Ιράν-βόρειου Ιράκ αρκετά στρατεύματα και βαριά όπλα. Αναφέρθηκαν ότι τάφροι ανασκάφτηκαν επίσης σε δύο γραμμές των συνόρων.


Κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών διαμαρτυρήθηκαν για τις σφαγές του ιρανικού καθεστώτος κατά του κουρδικού πληθυσμού της περιοχής.


Όπως σημειώνεται, η πολεμική αεροπορία του Ιράν μαζί με την τουρκική πολεμική αεροπορία έκαναν επιδρομές κατά Κουρδικών θέσεων στο βόρειο Ιράκ. Το δημοσίευμα σημειώνει οι κοινές τουρκο-ιρανικές αεροπορικές επιθέσεις στην περιοχή έγιναν τελευταία φορά το 2013.



rojnews.news


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr