Βαλκάνια: Μεγάλη άσκηση Ηνωμένου Βασιλείου- Αλβανίας- Κοσσυφοπεδίου- Κροατίας






Σεπτέμβριος 19, 2018. 18:53


Μια σημαδιακή άσκηση ξεκίνησε χθες στις αλβανικές ακτές, η οποία δίνει το σχήμα της αλβανικής συμμαχίας στα Δυτικά Βαλκάνια, μια δυναμική στρατιωτική δραστηριότητα προς «κάθε κατεύθυνση»...



Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα η διοίκηση  του αλβανικού στρατού και του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν αναπτύξει αμφίβια οχήματα στη διάρκεια  της άσκησης στο ακρωτήριο Παλ (Παύλου).

Η εκπαιδευτική άσκηση ανακοινώθηκε από την υπουργό Άμυνας της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα, η οποία με ανάρτησή της, σε σελίδα της στα κοινωνικά δίκτυα, σημειώνει:

«Συμβαίνει τώρα στο Ακρωτήριο  του Παλ- ο αλβανικός στρατός και Βρετανοί στρατιώτες πραγματοποιούν αποβίβαση στο πλαίσιο της άσκησης «AlbanianLion 2018».


Η ίδια επισημαίνει ότι η άσκηση θα κρατήσει τρεις εβδομάδες και λαμβάνουν μέρος σε αυτήν η Αλβανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Κοσσυφοπέδιο και η Κροατία.


Υποτίθεται ότι ο εχθρός είναι στα Δυτικά Βαλκάνια και είναι σαφές ότι τουλάχιστον οι τρεις βαλκανικές χώρες που συμμετέχουν ως σύμμαχοι δίνουν  δυναμική απάντηση, ίσως, στη Σερβία.


Στην άσκηση συμμετέχουν 1164 στρατιώτες και 126 οχήματα που «θα χρησιμοποιηθούν στην πιο σημαντική βάση των Ενόπλων Δυνάμεων  μας, για την αύξηση των ικανοτήτων σε οποιαδήποτε επιχείρηση εκκένωσης», γράφει ο Όλτα Τζάσκα και δημοσιεύει βίντεο από την άσκηση.

https://www.facebook.com/xhackaolta/videos/747734562238208/



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr