Πόσοι είναι οι Αλβανοί στο κράτος των Σκοπίων;



Σεπτέμβριος 17, 2018. 20:34

Τον γρίφο του αλβανικού πληθυσμού στο κράτος των Σκοπίων, προσπαθούν να επιλύσουν οι Αλβανοί διανοούμενοι στο γειτονικό κράτος.


Η έλλειψη απογραφής πληθυσμού από το 2002, έχει δώσει το έναυσμα για υπολογισμούς του αλβανικού στοιχείου.



Ένας από αυτούς είναι ο  Αλβανός των Σκοπίων, Αμπντούλα Μεχμέτι, που προβαίνει σε καταμέτρηση των Αλβανών στους δήμους όπου πλειοψηφούν οι ομογενείς του.


Μετά από μια έρευνα σε 17 πόλεις και κωμοπόλεις της πΓΔΜ έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι Αλβανοί σε αυτές τις πόλεις είναι 602.638 .


«Υπάρχει επίσης ένας μικρός αριθμός πολιτών άλλων εθνοτήτων που ζουν σε αυτούς τους 17 δήμους, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς  είναι αμιγώς αλβανικοί.


Θα προσθέσει ακόμη:


«Αν λάβουμε υπόψη ότι χιλιάδες Αλβανοί ζουν, επίσης, στις πόλεις της Οχρίδας, του Ρέσεν, Μπίτολα, Κρούσεβο, Πρίλεπ, Βέλες και σε εννέα άλλους δήμους της περιφέρειας των Σκοπίων, στο Κουμάνοβο και σε μικρότερους αριθμούς σε όλες σχεδόν τις πόλεις και σε οικισμούς της επικράτειας της ‘Μακεδονίας’, ο αριθμός των Αλβανών σε αυτή τη χώρα παρουσιάζεται από την κρατική στατιστική υπηρεσία που εδρεύει στα Σκόπια βάσει της απογραφής του 2002 ως  509.083 ήτοι 25,71 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού» και θα τονίσει  ότι σαφώς πρόκειται για παρατυπία αν όχι πλαστογραφία των πληθυσμιακών στοιχείων.


Αναφερόμενος στη στάση και το ενδιαφέρον για αυτά τα πληθυσμιακά στοιχεία των αλβανικών πολιτικών κομμάτων, θα πει χαρακτηριστικά ότι ενδιαφέρονται μόνο για την κομματική τους πελατεία!, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr