Κοσσυφοπέδιο: Διαμαρτυρία κατά της αλλαγής των συνόρων





Σεπτέμβριος 29, 2018. 17:23

 Πρίστινα.

Διαμαρτυρία διοργανώθηκε από το Κίνημα της Αυτοδιάθεσης (Lëvizja Vetëvendosje) με επικεφαλής τον αρχηγό του κινήματος Αλμπίν Κούρτι.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα εκατοντάδες διαδηλωτές στην πλατεία Σκεντέρμπεη της Πρίστινα,  φώναζαν συνθήματα κατά του προέδρου Χασίμ Θάτσι και υπέρ του Αλμπίν Κούρτι.


Στη διάρκεια της ομιλίας του ο ηγέτης της Αυτοδιάθεσης, δήλωσε ότι «αυτή η ωραία  ειρηνική διαμαρτυρία γίνεται  για τον Θάτσι και τον Βούτσιτς  και ότι ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου πρέπει να γίνει παρελθόν, γιατί ο λαός του Κοσσυφοπεδίου δεν αξίζει να έχει πρόεδρο έναν σαν τον Χασίμ Θάτσι…


«Χρειαζόμαστε, επίσης, μια δίκαιη και αξιοπρεπή κυβέρνηση. Χρειαζόμαστε καλύτερες ευκαιρίες για ευημερία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κούρτι.


Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν, ακόμη,  ο βουλευτής του LDK, Βιόσα Οσμάνι, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κοράμπ Σέϊντίου, ο δήμαρχος της Μιτρόβιτσα, Αγκίμ Μπαχτίρι και μέλη της κοινωνίας των πολιτών, όπως σημειώνει η αλβανική Τελέγκραφι.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr/