Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2018

Πρόεδρος Σερβίας: Ήρθα στο Κοσσυφοπέδιο για ειρήνη και σταθερότηταΣεπτέμβριος 8, 2018. 21:59


Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σήμερα ότι ήρθε στο Κοσσυφοπέδιο προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα καθώς και οι προσπάθειες βελτίωσης των μελλοντικών σχέσεων μεταξύ των Σέρβων και των Αλβανών.Ο Βούτσιτς μπροστά από το φράγμα της λίμνης Γκαζί Βόντα, όπου ξεκίνησε διήμερη επίσκεψη στη σερβική κοινότητα στο Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε ότι το βάθος και η σοβαρότητα της σύγκρουσης μεταξύ Σέρβων και Αλβανών μπορεί να φανεί καλύτερα στο σημείο αυτό.


«Το φράγμα Γκαζιβόντα χτίσθηκε το 1981 και έχει μεγάλη σημασία για τους Σέρβους και τους Αλβανούς. Μεγάλο μέρος των Μετοχίων παίρνει νερό από εδώ καθώς και η Πρίστινα στη διάρκεια του καλοκαιριού. Η λίμνη έχει μεγάλη σημασία για εμάς, διότι χωρίς την Γκαζιβόντα δεν μπορούν να επιβιώσουν οι άνθρωποι  στις περιοχές Κολάσιν του Ιμπάρ και η Ζούμπιν Πότοκ, είπε ο Βούτσιτς.


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Σερβία έχει επενδύσει περίπου 128 εκατομμύρια δηνάρια για την ανοικοδόμηση του φράγματος Γκαζιβόντα και ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα διατεθούν άλλα 12 εκατομμύρια για τον σκοπό αυτόν.


Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με την αρνητική στάση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για την ιδέα του διαχωρισμού του Κοσσυφοπεδίου, ο Βούτσιτς δήλωσε ότι η δύναμή του είναι ελάχιστη σε σύγκριση μαζί της, αλλά το κάνει για την επίλυση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου.


«Η δύναμή μου είναι τόσο μικρή σε σύγκριση με αυτήν της Άνγκελα Μέρκελ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βοηθήσουμε το λαό μας. Αυτό που λέει είναι αυτό που σκέφτονται οι Αλβανοί. Εγώ είμαι πρόεδρος της Σερβίας και θα κάνω όσα μπορώ περισσότερα για το λαό μας», είπε ο Βούτσιτς.ТЕЛЕВИЗИЈА ТЕЛМА


--


               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου