Νέα Υόρκη: Συνάντηση Αλβανού προέδρου με εκπροσώπους εβραϊκού ιδρύματος




Σεπτέμβριος 28, 2018. 15:40

Νέα Υόρκη.

Κατά την παραμονή του, ο  Αλβανός  προέδρος , Ιλίρ Μέτα, στις ΗΠΑ, είχε μια έκτακτη συνάντηση την Πέμπτη με τον πρόεδρο και ιδρυτή του εβραϊκού διεθνούς ιδρύματος «Ραούλ Βάλενμπεργκ»,  Μπαρούχ Τενεμπάουμ, μαζί με τα άλλα μέλη του ιδρύματος, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.



Ο αρχηγός του αλβανικού κράτους εξήρε την πρωτοβουλία  του Τενεμπάουμ και του διεθνούς ιδρύματος  να δηλώσουν  την Αλβανία ως  «Οικία  της Ζωής» σε ένδειξη σεβασμού για τη συμβολή του αλβανικού λαού και της Αλβανίας  που πρόσφεραν προστασία και στέγη σε μεγάλο αριθμό Εβραίων στη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.


«Ήταν μια φιλία, όπως και ο αλβανικός κώδικας του ‘Μπέσα’,  που κατά τη διάρκεια του ολοκαυτώματος , ο αριθμός των Εβραίων στην Αλβανία  πολλαπλασιάστηκαν και για αυτό  είμαστε υπερήφανοι. Κανένας Εβραίος δεν παραδόθηκε στους Ναζί, και τέτοιες τραγωδίες του παρελθόντος με τους Εβραίους,  ή ακόμα και με άλλες εθνοτικές ομάδες στην περιοχή των Βαλκανίων,  δεν πρέπει ποτέ να επαναληφθούν», δήλωσε ο Μέτα, σύμφωνα με τα αλβανικά καθημερινά νέα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr/