Σκόπια: Άρχισε η ώρα της καταμέτρησης των ψήφων




Σεπτέμβριος 30, 2018. 20:41

Στις 19:00 τοπική ώρα (ώρας Ελλάδας 20:00) έκλεισαν τα εκλογικά τμήματα όπου οι πολίτες μπορούσαν να επιλέξουν στο ερώτημα «Συμφωνείτε για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με αποδοχή της Συμφωνίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Δημοκρατίας της Ελλάδας;» υπήρχαν δύο κύκλοι ο ένας ‘Ναι’ και ο άλλος ‘ Όχι’.

Μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων, μόνο τα άτομα που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στις εκλογικά τμήματα είχαν το δικαίωμα της ψήφου.


Δικαίωμα ψήφου είχε  1.806.336 ψηφοφόρων  εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

 Η ψηφοφορία έγινε σε 3.748 εκλογικά τμήματα και ξεκίνησε τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής, η προσέλευση μέχρι τις 18: 50 ήταν στο 34,76%.


Μία ημέρα πριν από το δημοψήφισμα, ψήφισαν χθες οι φυλακισμένοι, οι εσωτερικά εκτοπισμένοι που βρίσκονται σε κατ ‘ οίκον περιορισμό, οι ασθενείς που αιτήθηκαν σχετικά στις εκλογικές επιτροπές.


Στις φυλακές η προσέλευση έφθασε μέχρι τις 17:00 το ποσοστό των 64,69%. Από τους 1558 εγγεγραμμένους ψήφισαν 1008. Στα σπίτια τους από τους 1859 εγγεγραμμένους ψήφισαν οι 1520 άρρωστοι ή αδύναμοι.


Χθες πολίτες της χώρας ψήφισαν στο εξωτερικό. Οι πολίτες ενημερώθηκαν για την ψηφοφορία και θα μπορούσαν να ψηφίσουν σε 33 διπλωματικά- προξενικά  γραφεία και πρεσβείες σε όλον τον κόσμο. 


Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανέφερε ότι μέχρι τις 17:00 χθες συνολικά  985 μετανάστες ψήφισαν ή 36.5%, αλλά δεν έχουν καταγραφεί εκείνοι που βρίσκονται στις ΗΠΑ, Καναδά και Λονδίνο (έξι συνολικά κέντρα).


Μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων στις 19:00, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή θα δημοσιεύσει διαδοχικά τα αποτελέσματα- ηλεκτρονικά- με βάση τα στοιχεία που λαμβάνει, εντός 24 ωρών από τη λήψη τους.


Η Επιτροπή θα ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα εντός 24 ωρών από την ημέρα οριστικοποίησης τους και εντός 15 ημερών θα δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι ‘Sitel’.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr