Σκόπια: Μητροπολίτης καλεί τους πιστούς να μην ψηφίσουν στο Δημοψήφισμα





Σεπτέμβριος 23, 2018. 21:51

«Να μποϊκοτάρουμε το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου. Ας μείνουμε στα σπίτια μας, ας βάλουμε την Βάσκα Ιλίεβα και να τραγουδήσουμε μακεδονικά (σλαβικά) τραγούδια. 


Ακριβώς με τον τρόπο αυτόν θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας και την 1η Οκτωβρίου θα έχουμε με υπερηφάνεια ψηλά το κεφάλι», ανέφερε ο μητροπολίτης Αγκάταγκελ (Αγαθάγγελος) στη σημερινή Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του Αγίου Κυρίλλου και Μεθοδίου στη πόλη  Βέλες.


Στην αρχή της ομιλίας του προς το ακροατήριο, είπε ότι ίσως είναι μία από τις τελευταίες στιγμές  που οι πιστοί θα ακούν την επωνυμία  «Μακεδονική» Ορθόδοξη Εκκλησία.


«Μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, ο μακεδονικός λαός θα μαστιγωθεί στην πλάτη του. Δεν θα έχουμε μακεδονικό στρατό, μακεδονική ακαδημία επιστημών και τεχνών και τα εγγόνια θα ντρέπονται για τους παππούδες τους που επέτρεψαν από Μακεδόνες να γίνουν Βορειομακεδόνες».


Μάλιστα, ο μητροπολίτης της εκκλησιαστικής περιφέρειας Βαρντάρσκα δήλωσε ότι πολλοί πιστοί απαγορεύθηκαν να έρθουν στη Λειτουργία και απειλήθηκαν με απόλυση από την εργασία τους, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα.


Info Max

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr