Τούρκοι χάκερ ‘χτύπησαν’ το Αιγυπτιακό Πρακτορείο Ειδήσεων



Σεπτέμβριος 12, 2018. 08:56

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου  MENA’,  χτυπήθηκε από μια τουρκική ομάδα χάκερ, αντικαθιστώντας την πρώτη σελίδα του με φωτογραφία του Μοχάμεντ Μπελτατζί, η κόρη του οποίου σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών στο Κάιρο το 2013.


Μήνυμα που εμφανίσθηκε στα τουρκικά και τα αραβικά και απηχεί θέσεις φανατικών μουσουλμάνων,  έλεγε: «Καταδικάζετε το λαό λόγω των διαφορετικών τους σκέψεων. Ετοιμαστείτε για την αγχόνη. Πιστεύετε ότι θα παραιτηθούμε από την πραγματική μας υπόθεση;» Το μήνυμα υπογράφονταν από το λογότυπο της ομάδας χάκερ «Cyber-Warrior Akincilar».


Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και αρχισυντάκτης του πρακτορείου MENA, Αλί Χασάν, επιβεβαίωσε στην αιγυπτιακή εφημερίδα Μασράβι, ότι μια τουρκική ομάδα χάκερ εισήλθε στην ιστοσελίδα του MENA και ότι θα λάβει μέτρα για να αποτρέψει παρόμοιες προσπάθειες.


Η ίδια ομάδα χάκερ πέρυσι χτύπησε μια μεγάλη ισραηλινή ειδησεογραφική ιστοσελίδα με ένα μήνυμα για την υποστήριξη των Παλαιστινίων.


Anadolu

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr