ΥΠΕΞ Σκοπίων: «Δεν μπορείτε να κάθεστε στο σπίτι σας και να επηρεάζετε το δημοψήφισμα»



Σεπτέμβριος 24, 2018. 21:15

Σκόπια.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμίτροφ,  επιβεβαίωσε ότι το μέλλον της  χώρας αποφασίζεται σε δημοψήφισμα με ψηφοφορία, έτσι ώστε εάν η πλειοψηφία των πολιτών, από εκείνους που θα πάνε να ψηφίσουν, ψηφίσουν ΝΑΙ, τότε οι διαδικασίες για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών θα συνεχισθεί, ακόμη και σε ένα υποθετικό σενάριο που δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη συμμετοχή.



Ο πρόεδρος του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, έχει μια εντελώς διαφορετική άποψη, σημειώνει το ‘Κανάλ 5’. 

Εάν στο δημοψήφισμα δεν πάνε να ψηφίσουν πάνω από 900 χιλιάδες ψηφοφόροι, αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες δεν έχουν καμία θέση σε αυτό, αλλά ότι οι πολίτες διαφωνούν  με  τη συμφωνία, πιστεύει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης.


Παρά τις διαφορετικές θέσεις, υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο, προς το παρόν, φαίνεται να ενώνει τα δύο κόμματα: οι πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές.


«Εάν η συμφωνία αποτύχει, είναι αρκετά βέβαιο ότι θα η χώρα θα προχωρήσει σε γρήγορες εκλογές. Το σενάριο αυτό ισχύει και στην περίπτωση που οι συνταγματικές τροποποιήσεις, οι οποίες απαιτούν την έγκριση της πλειοψηφίας των δύο τρίτων, τεθούν στο νομοθετικό σώμα.


Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον σύμβουλο της κυβέρνησης, Μπόγιαν Μάριτς, ο οποίος σε συνέντευξή του, δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εάν η συμφωνία δεν περάσει ή σκοντάψει στο κοινοβούλιο.


Χαρακτηριστική είναι η προτροπή του υπουργού Εξωτερικών προς τους πολίτες, την Κυριακή να πάνε να ψηφίσουν γιατί κρίνεται το μέλλον της χώρας και να μην καθίσουν στο σπίτι τους καθορίζοντας με τον τρόπο αυτό  το μέλλον.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr/