Σύμβουλος του Έντι Ράμα υπέρ της ένωσης Αλβανίας – Κοσσυφοπεδίου





Σεπτέμβριος 5, 2018.  22:47

Τίρανα.

Ο γνωστός αναλυτής της Αλβανίας Μπατόν Χατζίου, που είναι σήμερα σύμβουλος του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, πιστεύει ότι η  μόνη λύση για το Κοσσυφοπέδιο είναι να ενωθεί με την Αλβανία.



Σε συνάντηση με φοιτητές και καθηγητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου των Τιράνων, ο Χατζίου μίλησε για την ιστορική αποκατάσταση στην οποία σήμερα βιώνει το Κοσσυφοπέδιο και για την πιθανή συμφωνία με τη Σερβία.


«Όσο η Σερβία δηλώνει ρητά την ενοποίησή της με τη Δημοκρατία Σέρπσκα στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το Κοσσυφοπέδιο δεν έχει κανένα λόγο να αποκρύψει τις φιλοδοξίες του. Αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει, ήδη, να συζητά για τον συνοριακό προσανατολισμό του, δήλωσε ο Χατζίου σύμφωνα με την ιστοσελίδα ‘Albeu’.


Ο συντάκτης του δημοσιεύματος σημειώνει ότι ο Χατζίου θεωρείται ως προσωπικότητα που τα λέει όλα ωμά και θέτει καυτά ζητήματα, τα οποία δεν τα ‘ακουμπούν’ άλλοι.


«Η Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται υπέρ της αστάθειας στα Βαλκάνια. Από το 2011 και μετά, η Σερβία επωφελείται από την «καλοσύνη» της ΕΕ, στην οικονομία και την πολιτική, ενώ το κράτος του Κοσσυφοπεδίου δεν έχει αναγνωρισθεί από πέντε κράτη της Ένωσης, ενώ είναι μέρος της UNESCO, της Ίντερπολ και άλλων οργανώσεων», είπε ο Χατζίου.


Ο ίδιος επέκρινε την πολιτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Αλβανία, τονίζοντας ότι μια παρόμοια κατάσταση υπήρχε την πρώτη δεκαετία της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, όπου ταλανίζεται η εθνική ενότητα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr