Σκόπια: «Ενοχλητικές» στους Σλάβους, οι επιδιώξεις των Αλβανών για το δημοψήφισμα



Σεπτέμβριος 10, 2018. 21:17

Με τίτλο «το Κίνημα BESA επιδιώκει εξίσωση του ‘μακεδονικού’ και του αλβανικού λαού, ναι στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ ως Αλβανοί και όχι ως μειονότητα», σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων  αναφέρεται στο BESA ότι επιδιώκει ίσα δικαιώματα Αλβανών και Σλάβων.



«Τα αντιπολιτευόμενα  αλβανικά κόμματα (των Σκοπίων) περιμένουν την τροποποίηση του Συντάγματος για να το προσαρμόσουν στις δικές τους απαιτήσεις. Αυτή τη φορά επιδιώκουν την εξίσωση μεταξύ του αλβανικού και του ‘μακεδονικού’ έθνους, εξ ου και το σύνθημα του Μπιλιάλι Κασάμι του BESA κατά την εκστρατεία του δημοψηφίσματος που λέει : Ναι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ως Αλβανοί και ως μειονότητα».


Επίσης, άλλο αλβανικό κόμμα η  Συμμαχία των Αλβανών, επέκρινε την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ για την πρόταση που τίθεται στο δημοψήφισμα και ζήτησε να υπάρχει ξεχωριστά το ερώτημα για «ναι ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και «ναι ή όχι στο ΝΑΤΟ» ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να εκφρασθούν ξεχωριστά.


Πάντως και τα δύο αυτά αντιπολιτευόμενα αλβανικά κόμματα, τα οποία εμμένουν για ίσα συνταγματικά δικαιώματα,  δεν θα πραγματοποιήσουν ανοιχτές εκστρατείες κατά την περίοδο πριν από το δημοψήφισμα, αλλά θα συμμετέχουν σε συζητήσεις με τους πολίτες, όπως σημειώνεται.


kurir.mk, republika.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr