Μοσούλη: Μετά το κάψιμο των πετρελαιοπηγών από το ISIS, ξεκίνησε πάλι η άντληση πετρελαίου




Σεπτέμβριος 26, 2018. 19:18


Οι πετρελαιοπηγές της Μοσούλης μετά από την κατάληψή τους τον Ιούνιο του 2014  από το ‘Ισλαμικό κράτος’ και την πυρπόληση τους τον Οκτώβριο του 2016, μετά την επανάκτηση της περιοχή από τον ιρακινό στρατό και τις δυνάμεις πεσμεργκά των Κούρδων, άρχισαν πάλι να λειτουργούν, γράφει κουρδικό δημοσίευμα.



Συγκεκριμένα η ενημερωτική ιστοσελίδα ‘Bass  της Αρμπίλ  αναφέρει ότι οι πετρελαιοπηγές της  Καγιάρα , μετά από ένα διάστημα 4 ετών ξανάρχισε πάλι την άντληση πετρελαίου, με 30 χιλιάδες βαρέλια ημερήσια παραγωγή.


Ο ιρακινός υπουργός πετρελαίου, Τζαμπάρ Λουαϊμπί, σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι τα πηγάδια στο νότιο τμήμα της Μοσούλης στην περιοχή Καγιάρα, άρχισε η άντληση  με ημερήσια παραγωγή τα 30 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου, προσθέτοντας ότι  μέχρι το τέλος του έτους θα βελτιωθεί η παραγωγή και θα φθάσει τα 60 χιλιάδες βαρέλια.


Σημειώνεται ότι η περιοχή Καγιάρα, της Μοσούλης, είναι πλούσια σε πετρέλαιο και υπάρχουν εκεί  50 πηγάδια, τα οποία είχαν καταληφθεί από τους τρομοκράτες του ‘ισλαμικού κράτους’ και επί τρία χρόνια πουλούσαν παράνομα το πετρέλαιο αποκτώντας σοβαρά έσοδα. Όταν αναγκάστηκε το ‘ισλαμικό κράτος’ να εγκαταλείψει την περιοχή, πυρπόλησε 30 πηγάδια προξενώντας σοβαρές ζημιές.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr/