Τουρκία: Υποχρεωτικό το «Made in Turkey»



Σεπτέμβριος 20, 2018. 07:52

Η τουρκική κυβέρνηση για να αυξήσει την τοπική παραγωγή και να μειώσει τις εισαγωγές, ανακοίνωσε τη σήμανση των προϊόντων εγχώριας παραγωγής με το εμπορικό σήμα «Türk malı «/« Made in Turkey».


Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως  (T.C. Resmi Gazete), για όλα τα αγαθά που παράγονται στη χώρα, ο ορισμός αυτός είναι υποχρεωτικός.


Η Τουρκία επιδιώκει να στηρίξει τη λίρα και να μειώσει το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, που έφθασε στο 6% του ΑΕΠ.


Αναστέλλεται η κυκλοφορία της έντυπης Εφημερίδας της Κυβερνήσεως





Η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει την έκδοση της έντυπης Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (T.C. Resmi Gazete) που εκδίδεται τα τελευταία 98 χρόνια, αφήνοντας μόνο την ψηφιακή έκδοση, λόγω της απότομης αύξησης του κόστους του χαρτιού.


Η τιμή του χαρτιού αυξήθηκε κατά 100% λόγω της μείωσης από τις αρχές του 2018, της αξίας της τουρκικής λίρας κατά σχεδόν 40% έναντι του δολαρίου.


Η κυκλοφορία της ‘Εφημερίδας της Κυβερνήσεως’ παλαιότερα έβγαινε σε περίπου 8 χιλιάδες αντίτυπα, τους τελευταίους μήνες μειώθηκε στις 2 χιλιάδες.


Χαλάρωσαν οι όροι χορήγησης υπηκοότητας στην Τουρκία



Ο πρόεδρος της Τουρκίας υπέγραψε διάταγμα που απλοποιεί σημαντικά την απόκτηση της τουρκικής υπηκοότητας σε αλλοδαπούς.


Τώρα για έναν ξένο θα πρέπει να έχει μια επιβεβαιωμένη επένδυση σε πάγια περιουσιακά στοιχεία των 500 χιλιάδων δολαρίων αντί για το προηγούμενο ποσοστό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων.


Η ιδιότητα του πολίτη παραχωρείται σε πρόσωπο που έχει επενδύσει 250 χιλιάδες δολάρια (αντί του ενός εκατομμυρίου) σε ακίνητη περιουσία με την υποχρέωση να μην πωλεί περιουσιακά στοιχεία επί τρία χρόνια.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr