‘Standard and Poor’s’ για Σκόπια: ‘Ναι’ στο δημοψήφισμα σημαίνει οφέλη- ‘όχι’ σημαίνει νέα κρίση…



Σεπτέμβριος 15, 2018. 17:42

Η αμερικανική εταιρεία  χρηματοοικονομικών υπηρεσιών «Standard & Poor's» επιβεβαιώνει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της πΓΔΜ  σε ΒΒ-/Β με σταθερή προοπτική.

Σημειώνει, ότι «υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου και την επακόλουθη κοινοβουλευτική  διαδικασία και ότι η ενδεχόμενη αποτυχία του δημοψηφίσματος θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα πολιτική κρίση τη «Μακεδονία».


Από την άλλη πλευρά, η επιτυχής επίλυση του ζητήματος της ονομασίας θα ανοίξει το δρόμο για τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Αυτό θα είχε μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη για τη χώρα.


Η «Standard & Poor's» αξιολογεί ότι το δημόσιο χρέος της πΓΔΜ είναι μέτριο σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά τις  αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι το χρέος με την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ αυξήθηκε σημαντικά.


«Ένα θετικό δημοψήφισμα θα προσφέρει τη δυνατότητα της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων  και οφέλη από την βελτίωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και την εισροή ξένων επενδύσεων στη χώρα», σημειώνει χαρακτηριστικά.


PlusInfo


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr