Σκόπια: Οι ιδρυτές του VMRO-DPMNE ζήτησαν από τους πολίτες να ψηφίσουν «Ναι» στο δημοψήφισμα


  Σεπτέμβριος 8, 2018. 21:40

Σκόπια.


Τα ιδρυτικά μέλη του VMRO-DPMNE, υπό την ηγεσία του πρώην πρωθυπουργού, Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, κάλεσαν τους πολίτες της χώρας  να βγουν στις 30 Σεπτεμβρίου  και να πάνε να ψηφίσουν «ΝΑΙ».



Σε ανακοίνωσή   την οποία υπογράφουν οι ιδρυτές του σημερινού κόμματος της αντιπολίτευσης – VMRO-DPMNE-  αναφέρουν:


«Οι συμφωνίες με τη Βουλγαρία και την Ελλάδα για τη Μακεδονία, σημαίνουν την προώθηση της σε ένα ισότιμο γείτονα και μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με αναγνωρισμένη διεθνώς και στην περιοχή της μακεδονικής  ταυτότητας και γλώσσας. 

Σημαίνει,  εθνική και περιφερειακή συμφιλίωση, ασφάλεια και ανοιχτό χώρο για επενδύσεις, συνεργασία και επικοινωνία.


»Με αυτές τις συμφωνίες  η Μακεδονία από μια χειραγωγημένη χώρα αναδεικνύεται σε υποστηρικτή των κορυφαίων ευρωπαϊκών αξιών.


Διεθνείς εμπειρογνώμονες  και πολιτικοί αναδεικνύουν τη συμφωνία με την Ελλάδα ως  παράδειγμα στην επίλυση διαφορών μεταξύ των κρατών», αναφέρουν οι ιδρυτές του VMRO-DPMNE.


Σύμφωνα με αυτούς το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου του 2018 είναι η συνέχεια  του δημοψηφίσματος της 8ης Σεπτεμβρίου του 1991 για την ανεξαρτησία της ‘Μακεδονίας’ και οφείλουν οι πολίτες να ψηφίσουν «Ναι» σε αυτό.


Канал 5

--


               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr