Σκόπια: «Εάν γίνουν εκλογές τα αλβανικά κόμματα θα ενωθούν για να βγάλουν 30 βουλευτές»…



Οκτώβριος 5, 2018. 16:46

«Εάν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και του κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE αποτύχουν, τα πολιτικά αλβανικά κόμματα θα καταλήξουν σε μια κοινή κοινοβουλευτική λίστα».


Αυτή είναι μία από τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του αλβανικού κόμματος ‘Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση’- DUI,  την Πέμπτη το βράδυ.


Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν πιθανότητες να κερδίσουν  περίπου 30 έδρες στο Κοινοβούλιο, προκειμένου μαζί με το κυβερνών SDSM να σχηματίσουν μετεκλογική κυβέρνηση, η οποία θα έχει την απαραίτητη πλειοψηφία για να περάσει μια συνταγματική τροπολογία όπως η συμφωνία για το όνομα του κράτους.


 Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, η επιλογή του προεκλογικού συνασπισμού με το SDSM αλλά ήταν λιγότερο επιθυμητή από τα μέλη του κόμματος, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση ένα μεγάλος αριθμός αξιωματούχων του DUI θα βρεθεί εκτός των εδράνων του Κοινοβουλίου.


Μία τρίτη επιλογή ήταν το DUI  να κατέβει μόνο του στις ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές.


‘Вечер’


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr