Η Τουρκία δαπάνησε 3,4 δις δολάρια σε φυλακές την τελευταία τριετία



Οκτώβριος 9, 2018. 19:21

Η Τουρκία έχει δαπανήσει 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια για τις φυλακές κατά τα τελευταία τρία χρόνια. Το κράτος εξακολουθεί να δημιουργεί και άλλα τμήματα  προκειμένου να αυξήσει τους χώρους κράτησης των φυλακισμένων.



 Το ποσό είναι πέντε φορές μεγαλύτερο από το ποσό που διατέθηκε για τις υπηρεσίες έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα της εκπαίδευσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ‘ABC Gazetesi’ σε σχετική αναφορά της έκθεσης του 2017 του τουρκικού ελεγκτικού συνεδρίου.


Η ετήσια έκθεση αξιολόγησης των οικονομικών στατιστικών για το 2017 αναφέρει ότι η Τουρκία δαπάνησε 5,6 δισεκατομμύρια λίρες από το δημόσιο ταμείο για τις φυλακές το 2015, 6,7 δις το 2016 και άνω των 8,9 δις το 2017.


Η κυβέρνηση δαπάνησε 3 δισεκατομμύρια 855 εκατομμύρια τουρκικές λίρες για την εκπαίδευση, ένα πέμπτο του ποσού που δαπανήθηκε για τις φυλακές, σε έξοδα εκπαίδευσης κατά την ίδια τριετία, αναφέρει η έκθεση.


Σύμφωνα με την Έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην Τουρκία, η οποία κατέχει την τρίτη θέση, όσον αφορά τον κατά κεφαλήν αριθμό κρατουμένων στην Ευρώπη, κατά την περίοδο 2006-2016 ο αριθμός των φυλακισμένων αυξήθηκε κατά 161,7%.


Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKParti) ανακοίνωσε πέρυσι σχέδια για την κατασκευή άλλων 228 φυλακών για την αύξηση της ικανότητας τους.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr