Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018

Μέση Ανατολή: Το Ιράν εκτέλεσε 80 Κούρδους σε ένα έτοςΟκτώβριος 10, 2018. 21:19

Αρμπίλ.

Το Ιράν έχει εκτελέσει τουλάχιστον 80 κρατούμενους Κούρδους μέσα σε διάστημα ενός έτους, από τις 10 Οκτωβρίου πέρυσι.

Κατά μέσο όρο 1000 άνθρωποι εκτελούνται κάθε χρόνο στο Ιράν. Μεταξύ αυτών που εκτελέστηκαν  υπάρχουν παιδιά κάτω των 18 ετών. Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις και προειδοποιήσεις, οι εκτελέσεις στη χώρα δεν μπορούν να αποφευχθούν.


Σήμερα, 10 Οκτωβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Θανατικής Ποινής, αλλά η τελευταία έκθεση του Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ανατολικού Κουρδιστάν (Hengaw) επέστησε ξανά την προσοχή στο Ιράν.


Το Ιράν είναι μία από τις χώρες που επιβάλλουν τη θανατική ποινή. Πολλά εγκλήματα στη χώρα τιμωρούνται με εκτέλεση, κυρίως με κρεμάλες. Οι πιο εκτεθειμένοι  σε αυτές τις εκτελέσεις είναι οι Κούρδοι. 


Σύμφωνα με την έκθεση του οργανισμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων ‘Hengaw’, το καθεστώς της Τεχεράνης εκτέλεσε τουλάχιστον 80 Κούρδους κρατούμενους το τελευταίο έτος.


Σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των εκτελεσθέντων φέτος έχει μειωθεί. Πέρυσι είχαν εκτελεσθεί 135 Κούρδοι αιχμάλωτοι.


Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκτήθηκαν από τον οργανισμό, το μεγαλύτερο μέρος των θανατικών ποινών είναι για δολοφονίες.


‘Basnews’


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr