Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018

Σερβία: Άρχισε η σερβο-ρωσική αεροπορική άσκηση «BARS 2018»Οκτώβριος 1, 2018. 20:09


Με την υπογραφή τεχνικής συμφωνίας σχετικά με το αεροδρόμιο Μπαταΐνιτσα ξεκίνησε η τακτική άσκηση «BARS 2018» με τη συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας  και την Αεράμυνα του Στρατού της Σερβίας και των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε σήμερα ο σερβικός στρατός.Στόχος της άσκησης, που θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, είναι η αύξηση των νέων επιχειρησιακών δυνατοτήτων της αεροπορίας των δύο χωρών.Οι πτητικές δραστηριότητες ξεκινούν την Τρίτη και θα συνίστανται από καθήκοντα ελέγχου του εναέριου χώρο, προστασίας και έρευνας και διάσωσης.


Θα πραγματοποιηθεί στον εναέριο χώρο της Σερβίας και θα διεξαχθεί από μικτά πληρώματα της αεροπορίας και του στρατού της Σερβίας.


Οι ασκήσεις ‘BARS’ (η ονομασία από τις λέξεις ( Αδελφότητα Αεροπόρων Ρωσίας Σερβίας- „Братство авијатичара Русије и Србије”) γίνονται για τέταρτη φορά  και το χαρακτηριστικό τους είναι ότι γίνονται εναλλάξ σε εδάφη της Σερβίας και Ρωσίας, όπως σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα.


Politika

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr