Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018

Ιδεολόγος της Μεγάλης Αλβανίας για δημοψήφισμα: Να διακηρύξουν αλβανικό κράτος οι Αλβανοί Σκοπίων

Οκτώβριος 1, 2018. 18:12

Τίρανα.

Ο Κότσο Ντανάι,  επικεφαλής του Κινήματος για τη Φυσική Αλβανία που περιλαμβάνει εδάφη από πέντε γειτονικά κράτη, κλήθηκε να σχολιάσει στο  ‘Φαξ Νιουζ’ το δημοψήφισμα που έγινε χθες στην πΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας, στο οποίο υπήρξε μια μικρή προσέλευση, δηλώνοντας ότι  ήταν μια ‘επαίσχυντη αποτυχία’.


Ο Ντανάι είδε το ψημοψήφισμα ως μια ιστορική ευκαιρία για τους Αλβανούς.

Σύμφωνα με αυτόν, εάν οι Αλβανοί των Σκοπίων ήταν πιο έξυπνοι και διορατικοί, θα έπρεπε να δηλώσουν δημόσια (να διακηρύξουν) το τρίτο αλβανικό κράτος στα Βαλκάνια.


Σύμφωνα με τον ιδεολόγο της Μεγάλης Αλβανίας,  η Συμφωνία των Πρεσπών, μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ,  ήταν μια προσβολή για τους Αλβανούς, αφού  τόσο η αλβανική σημαία, όπως είναι γνωστό, όσο και η γλώσσα δεν αναγνωρίζονται ως συστατικό του κράτους.


Ο Ντανάι είπε ότι παρά την ώθηση από την Άνγκελα Μέρκελ, τον Γιόχανες Χαν, την Φεντερίκα Μογκερίνι αλλά και του Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζέιμς Ματίς, το δημοψήφισμα απέτυχε, γιατί δεν γνωρίζουν το λαό των Σκοπίων.


«Η επιτυχία του δημοψηφίσματος προϋπόθετε να υπάρχει συμμετοχή 50+1, αλλά απέτυχε. Ο Ζάεφ το καθορίζει ως επιτυχία, αλλά το δημοψήφισμα ήταν καταδικασμένο και απέτυχε».


Θα τονίσει ότι για τους Αλβανούς δεν υπήρξε συμφωνία με την Ελλάδα, ήταν άδικη αυτή η συμφωνία για τους Αλβανούς, οι Σλάβοι δεν θα παραδεχόντουσαν ότι οι πρώτοι που ήταν σε αυτή  τη χώρα ήταν οι Αλβανοί (όταν κατέβηκαν οι Σλάβοι στην περιοχή) και οι Αλβανοί δεν παραδειγματίσθηκαν από την ιστορία.


Η Μακεδονία, από γεωγραφική έννοια, θέλουν  να μετατραπεί σε μια εθνοτική αντίληψη, αλλά επόμενο είναι οι Αλβανοί, να απομακρύνονται από αυτήν την ιδέα.


Εάν είχε λίγη συνείδηση ο Γιόχανες Χαν, που είχε εμπλακεί ενεργά στο δημοψήφισμα, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί.

Πήρε προσωπικά το θέμα των Σκοπίων. Ο πρώτος που πρέπει να παραιτηθεί είναι ο Χαν και μετά η Μογκερίνι. 

Εάν οι Αλβανοί είναι αξιοπρεπείς θα πρέπει να αρνηθούν οποιαδήποτε συνάντηση με τον Χαν και την Μογκερίνι. Πιστεύουν ότι οι Αλβανοί είναι πρόβατα;


Αν διαβάσετε τη συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ,  δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή για τους Αλβανούς από οποιονδήποτε άλλον. 

Οι Αλβανοί που συνιστούν αυτό το κράτος δεν υπάρχουν.


Χθες στα Σκόπια, ο ‘μακεδονικός’ σοβινισμός και αυτός των Βρυξελλών απέτυχε, οι Αλβανοί σήμερα πρέπει να ανακηρύξουν το τρίτο αλβανικό κράτος», είπε μεταξύ άλλων ο Κότσο Ντανάι.


FaxWeb
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr