Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018

Το αλβανικό ΥΠΕΞ κάλεσε την Ελληνίδα πρέσβειραΟκτώβριος 30, 2018. 21:13

Τίρανα.


Το υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων κάλεσε την Ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα σήμερα σχετικά με τη δολοφονία του Έλληνα εξτρεμιστή Κωνσταντίνου Κατσίφα  από τη RENEA στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου, πριν από τρεις ημέρες, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Ανακοινώθηκαν στην πρέσβειρα Ελένη Σουράνη με σαφήνεια οι θέσεις των αλβανικών αρχών για το θέμα και ότι το περιστατικό ερευνάται από την Εισαγγελία, που είναι το μόνο θεσμικό όργανο που διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα.


«Η Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αλβανία, Ελένη Σουράνη, κλήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών για το περιστατικό στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου. Η Πρέσβειρα ενημερώθηκε για τη σαφή θέση των αλβανικών αρχών σχετικά με το εν λόγω ζήτημα.
Στην πρέσβειρα τονίστηκε ότι το σοβαρό αυτό γεγονός διερευνάται από την αλβανική Εισαγγελία.
Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή, που με βάση το αλβανικό σύνταγμα και την ποινική νομοθεσία, διεξάγει  ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας.
Το υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών επανέλαβε την έκκληση για σύνεση σε απρόβλεπτες πολιτικές και διπλωματικές παρεξηγήσεις για το θέμα αυτό, τονίζοντας ότι η Αλβανία είναι μία ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, χωρίς διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών της  ελληνικής εθνικότητας.

Balkan Web

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr