Σκόπια: Η ‘Συμμαχία για τους Αλβανούς’ ζητά την απόλυση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης



Οκτώβριος 12, 2018. 08:26

Η «Συμμαχία για τους  Αλβανούς» προέτρεψε τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ να απολύσει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μπουγιάρ Οσμάνι, λόγω του ότι η Ειδική Εισαγγελία κατά της διαφθοράς,  άνοιξε έρευνα σε βάρος του, για κατάχρηση κρατικών κεφαλαίων το 2010, όταν ήταν υπουργός Υγείας.



Η έρευνα κατά του Οσμάνι από την Εισαγγελία κατά της διαφθοράς, σηματοδοτεί την έναρξη της πρώτης σημαντικής υπόθεσης εναντίον ενός πολιτικού του κόμματος των Αλβανών «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση»-DUI.


Σύμφωνα με τη κόμμα της ‘Συμμαχίας για τους Αλβανούς’, ο Μπουγιάρ Οσμάνι δεν έχει καμία  ηθική νομιμοποίηση να οδηγήσει την ατζέντα για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ούτε συνάδει με την στρατηγική της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις στον τομέα της δικαιοσύνης και της καταπολέμησης της διαφθοράς.


«Αυτό, όπως και τα καθημερινά σκάνδαλα διαφθοράς, όπως του αντιπροέδρου Κότσο Ανγκιούσεφ και πολλών άλλων υπουργών, εξηγεί σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς οι πολίτες αισθάνονται όλο και περισσότερο ότι το νέο καθεστώς με βάση τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις αντικαθιστά το παλαιό καθεστώς», σημειώνει το αλβανικό κόμμα.



lider.com.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr