Πρωθυπουργός Κοσόβου: Το Βελιγράδι ενδιαφέρεται για τα ορυκτά του Κοσσυφοπεδίου



Οκτώβριος 2, 22:15

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι,  σε συνέντευξή του χθες το βράδυ στην τηλεόραση της Πρίστινα ‘Τ7’ απέρριψε και πάλι τις ιδέες του προέδρου  Χασίμ Θάτσι για «διόρθωση των συνόρων» με τη Σερβία ως λύση στις διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών και επανέλαβε κατηγορηματικά την άποψη ότι «τα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου δεν θα αλλάξουν».



Σύμφωνα με τον Χαραντινάι,  πίσω από το ενδιαφέρον της Σερβίας για την τεχνητή λίμνη Γκαζιβόντα και τους οικισμούς με πλειοψηφία  σερβικού πληθυσμού στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, κρύβονται άλλα συμφέροντα του Βελιγραδίου.


«Το ενδιαφέρον της Σερβίας δεν είναι η (τεχνητή λίμνη) Γκαζιβόντα, ούτε οι σερβικοί οικισμοί, αλλά μια οροσειρά με μεταλλεύματα και μεγάλο ορυκτά πλούτο  από  το Γερίνιε μέχρι το Λέσακ ή Λεποσάβιτς », είπε ο Χαραντινάι.


Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, ο στόχος του Βελιγραδίου είναι να αποκτήσει τα εν λόγω εδάφη, τα πιο πλούσια του Κοσσυφοπεδίου, που κρύβουν μεγάλες ποσότητες μεταλλευμάτων και ορυκτών.


SItel TV


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr