Σκόπια: Είκοσι γερουσιαστές ζητούν από τον Ζάεφ να σεβασθεί τη βούληση των πολιτών



Οκτώβριος 15, 2018. 18:26

Εκφράζοντας συγχαρητήρια για την συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων  υπέρ  του «ναι» στο δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος, η Επιτροπή Δημοκρατικής Συνεργασίας της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, με επιστολή της,  προς τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ,  τονίζει την επιβεβαίωση της βούλησης των ψηφοφόρων για τις προσδοκίες τους στην ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.


Στην επιστολή τους, ενθαρρύνουν την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών που είναι απαραίτητες για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, παρά τις μυστικές προσπάθειες της Ρωσίας να υπονομεύσει τη Συμφωνία.


«Η δημοκρατία όχι μόνο διεξάγει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, αλλά και το τι συμβαίνει μεταξύ δύο εκλογικών κύκλων. Είναι πλέον καιρός ο κόσμος να δει τη δύναμη της δημοκρατίας στη ‘Μακεδονία’,  επιβεβαιώνοντας τη βούληση των ψηφοφόρων να συνδεθούν με τον δυτικό κόσμο», αναφέρει η επιστολή της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ.


Οι Αμερικανοί γερουσιαστές τονίζουν ότι η διαφωνία του ονόματος με την Ελλάδα ήταν μακρόχρονη ως προς την ευρω-ατλαντική ολοκλήρωση, μια πορεία που σημαίνει οφέλη για τους πολίτες αυτής της χώρας και ότι ήρθε η ώρα να αφήσουν τέτοιες διαφορές στην άκρη, δεσμευόμενοι στην πρόοδο, σημειώνει το κείμενο.


Sitel


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr