Αυστρία και Δανία απαιτούν να ανοίξουν στρατόπεδα προσφύγων στην Αλβανία



Οκτώβριος 8, 2018. 22:11


Η Αυστρία και η Δανία επιμένουν στην εφαρμογή του σχεδίου τους για την ανέγερση κέντρων φιλοξενίας μεταναστών σε κράτη που δεν είναι μέλη της ΕΕ, ιδίως στην Αλβανία, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.



Διπλωματικές πηγές επιβεβαίωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης που μιλούν για στρατόπεδα προσφύγων στην Αλβανία,  που θα στεγάσουν αιτούντες άσυλο που έχουν ήδη λάβει την τελική απόφαση για την απέλασή τους από χώρα της ΕΕ και δεν μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους λόγω έλλειψης συμφωνίας μεταξύ των μερών.


Τα δημοσιεύματα αναφέρονται σε ιδέα  ενός εγγράφου, για την κατασκευή προσφυγικών στρατοπέδων  σε τρίτες χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ, το οποίο έγγραφο παρουσιάσθηκε στην Επιτροπή  Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Μετανάστευση.


 Το ζήτημα της κατασκευής καταυλισμών προσφύγων στην Αλβανία έγινε γνωστό από τον Ιούνιο, αλλά ο Έντι Ράμα είπε ότι δεν θα δεχθεί η χώρα του τέτοια στρατόπεδα «γιατί η εκφόρτωση απελπισμένων ανθρώπων είναι σαν τα τοξικά απόβλητα που κανείς δεν τα θέλει».


Η Αλβανία είναι έτοιμη να βοηθήσει την ΕΕ και οποιοδήποτε θέμα αλλά αρνείται να δημιουργήσει τέτοια στρατόπεδα στη χώρα, ακόμη και με ανταλλάγματα στο πλαίσιο της ένταξης της χώρας στην ΕΕ.


‘Sitel’
 
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr