Ισραηλινός ΥΠΑΜ: Ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος με τη Χαμάς



Οκτώβριος 16, 2018. 19:17

«Πρέπει να απαντήσουμε στη Χαμάς με τον πιο σκληρό τρόπο», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του σε στρατιωτικά τμήματα στα σύνορα με τη Γάζα.

Αναφερόμενος στις συνεχείς διαμαρτυρίες για την απελευθέρωση εδαφών καθώς και επιθέσεις των Παλαιστινίων στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ,  τόνισε:


«Νομίζω ότι όλοι συμφωνούν ότι αυτό δεν μπορεί πλέον να συνεχισθεί και ότι είναι καιρός ή άλλη πλευρά να καταλάβει ότι η υπομονή μας έχει τελειώσει και είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε με ένα χτύπημα κατά της Χαμάς, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να τερματισθεί η βία που ξεκίνησε από τις 29 Μαρτίου», εξήγησε ο Λίμπερμαν.


Ο Ισραηλινός υπουργός υπενθύμισε ότι η στρατιωτική επιχείρηση «Άθραυστος Βράχος» αποκατέστησε  την ειρήνη στα νότια της χώρας για σχεδόν τέσσερα χρόνια. 


«Κατά τη γνώμη μου, ένα βαρύ χτύπημα στη Χαμάς, μπορεί να μας φέρει τουλάχιστον άλλα πέντε χρόνια ηρεμίας», είπε.


Ο Αβιγκντόρ Λίμπερμαν δήλωσε ότι η απόφαση για την έναρξη της επιχειρήσης πρέπει να ληφθεί από το στρατιωτικό-πολιτικό γραφείο.


«Δυστυχώς, ούτε ο υπουργός Άμυνας, ούτε ο πρωθυπουργός έχουν τέτοιες εξουσίες»,εξήγησε.
«Η προσωπική μου θέση για το θέμα αυτό είναι γνωστή, κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να αποφασίσει».


vesty.co.il


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr