Βούλγαρος πολιτικός αναλυτής: Τι γιόρταζαν οι Σκοπιανοί στους δρόμους με τη σημαία της Βεργίνας;



Οκτώβριος 1, 2018. 20:58

Κάναμε λάθος στις εκτιμήσεις μας και στις προσδοκίες μας για το δημοψήφισμα στη ‘Μακεδονία’ και αυτό διαπιστώνω και στους περισσότερους παρατηρητές που συνομιλώ, λέει ο Βούλγαρος πολιτικός αναλυτής Ογκνιάν Μίντσεφ.



Ο ίδιος θα υποστηρίξει ότι οι ‘Μακεδόνες’ ψήφισαν με ‘κλασικό βαλκανικό τρόπο μετακομμουνιστικής εποχής’.


Διαπιστώνει ότι παρά του ότι το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα ‘Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση’ υποστήριξε το δημοψήφισμα, εντούτοις η συμμετοχή του αλβανικού στοιχείου  δεν ήταν η αναμενόμενη, χαρακτηρίζεται από μέτρια έως μικρή.


Οι πολίτες της πΓΔΜ έπεσαν στην παγίδα του κόμματος της αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE την οποία έστησε υποστηρίζοντας το μποϊκοτάζ.


«Αυτοί οι άνθρωποι δεν κατάλαβαν – και πάλι- το στοίχημα που έκρυβε το δημοψήφισμα για το μέλλον της χώρας τους, για τις ζωές τους, τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους, παρασύρθηκαν από ένα μετακομμουνιστικό εθνικισμό», θα σημειώσει.


https://www.facebook.com/RSEMK/videos/295918794333545/


«Εκείνο που δεν καταλαβαίνω», θα καταλήξει ο αναλυτής, «είναι ότι ακτιβιστές και οπαδοί του VMRO-DPMNE χύθηκαν στους δρόμους για να «γιορτάσουν» την αποτυχία του δημοψηφίσματος. 

Μάλιστα, στη «γιορτή» τους κρατούσαν και κυμάτιζαν όχι τη σημαία την επίσημη, της ‘Μακεδονίας’, αλλά αυτήν της Βεργίνας, που άλλαξε στην αρχή της σύγκρουσης με την Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1990…»


Ο ίδιος θα χαρακτηρίσει τις αντιδράσεις των Σκοπιανών ως «μεθυσμένο εθνικισμό» που βγήκαν στους δρόμους να ‘υπερασπιστούν’, ίσως,  κάτι από τον εαυτό τους.


 
dnes.dir.bg


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr