Πρόεδρος Αλβανίας: Θέλω η συμφωνία με την Ελλάδα να τελειώσει…



Οκτώβριος 3, 2018. 20:02

Ο αρχηγός του αλβανικού κράτους, Ιλίρ Μέτα,  σε συνέντευξή του στη Φωνή της Αμερικής, μίλησε σχετικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, για τα θαλάσσια σύνορα και άλλα θέματα παλαιότερων χρόνων.



Τόνισε ότι συμφωνεί με τον πρωθυπουργό για τη συμφωνία, αλλά ζητά να περάσει αυτή από το Κοινοβούλιο εφόσον συγκροτηθεί πρώτα το Συνταγματικό Δικαστήριο.


« Έχω σχέσεις με τους γείτονες μας και δεν μου αρέσει να έχω διαμάχη. Η υπόθεση κρατά περισσότερο από 10 χρόνια  που εκκρεμεί λόγω μια συνταγματικής απόφασης.


»Έχω καταβάλλει τις μέγιστες προσπάθειες για να συμβάλλω στη σωστή επιλογή και όχι να την κάνω πιο  περίπλοκη. Είναι ένα λεπτό θέμα για εμάς, αλλά και για την Ελλάδα. Έκανα τα πάντα. 

Με τον Έντι Ράμα έχουμε συμφωνήσει, κάποιες διαφωνίες υπήρξαν με τον ΥΠΕΞ Ντιτμίρ Μπουσάτι σχετικά με αυτά τα ζητήματα, αλλά κατέστησα σαφές στον Ράμα ότι εάν είναι πεπεισμένος ότι  η συμφωνία θα μπορούσε να οριστικοποιηθεί, θα συναινέσω.

»Ωστόσο, κατέστησα σαφές ότι είναι πολύ σημαντικό μια τέτοια συμφωνία, να επικυρωθεί στο Κοινοβούλιο όταν θα συγκροτηθεί το Συνταγματικό Δικαστήριο, διαφορετικά δεν θα συναινούσα στην τελική διευθέτηση αυτού του ζητήματος», δήλωσε ο Αλβανός πρόεδρος.


‘Shqitaria’

 
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr