Σκόπια: Αλβανός αναλυτής- Ο Κοτζιάς αποπέμφθηκε από τον Τσίπρα δεν παραιτήθηκεΟκτώβριος 18,  2018. 19:29

Το κανάλι TV 21 των Σκοπίων, φιλοξένησε σε εκπομπή του τον Αλβανό αρθρογράφο και ιστορικό και αναλυτή,  Άρμπεν Λάλα, ο οποίος αναφέρθηκε στον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά. Ο Λάλα ισχυρίσθηκε ότι ο Κοτζιάς αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


«Υπήρξε μια παρεξήγηση μεταξύ του υπουργού  και του πρωθυπουργού, Κοτζιά και Τσίπρα εδώ και ένα χρόνο και η παρεξήγηση αυτή έγινε ακόμη πιο σοβαρή όταν ο υπουργός Εξωτερικών αποφάσισε την απομάκρυνση των δύο Ρώσων διπλωματών».

Θα συνεχίσει:

«Φυσικά, δεν αυτά που μεταδίδονται από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ότι ήταν μια διένεξη μεταξύ του Κοτζιά και του Πάνου Καμμένου, του ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και στην οποία βγήκε νικητής ο Καμμένος, αλλά πρόκειται για καθαρή απόλυση από τον Τσίπρα.


»Ο Νίκος Κοτζιάς είχε παρουσιάσει εκθέσεις ότι η Ελλάδα γίνεται ηγέτης της βαλκανικής διπλωματίας στην Τουρκία, το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία, που δεν είναι αλήθεια.


» Ο Κοτζιάς χρησιμοποίησε μυστικά κεφάλαια στις διαπραγματεύσεις που συνήψε με αυτές τις χώρες καθώς και στην πΓΔΜ, σε ορισμένες διπλωματικές ακαδημίες με Σκοπιανούς και Αλβανούς διπλωμάτες ότι συμφωνούν με τις συστάσεις της Ελλάδας.


Από φαίνεται ότι ο Κοτζιάς απέτυχε στην εξωτερική πολιτική του, και εξαιτίας αυτού κάποια διπλωματικά μυστικά της Ελλάδας ήρθαν στην επιφάνεια…».


Όταν λέτε ότι απέτυχε, σκέφτεστε την εσωτερική πολιτική στην Ελλάδα;


«Όχι, δεν κατάφερε να επιλύσει τα προβλήματα με την Αλβανία…»


Μπορεί να ειπωθεί ότι πρόκειται για αποτυχία από την αλβανική πλευρά, αλλά για την Ελλάδα μπορεί να θεωρηθεί ως επιτυχία.


«Με τη Συμφωνία των Πρεσπών, απέστειλε διπλωματική έκθεση ότι για το έργο αυτό θα διεξαχθεί δημοψήφισμα, αυτή ήταν αποτυχία, όπως και η εκδίωξη των δύο Ρώσων πρακτόρων…Ο Κοτζιάς κλήθηκε από τον πρόεδρο της Ελλάδας πριν από τρεις ημέρες, και λέγεται ότι αυτή η απόλυση θα πρέπει να μοιάζει σαν να παραιτείται, αλλά αυτό δεν είναι σωστό, αποπέμφθηκε…


Βασικό στοιχείο ήταν η καταστροφή των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία και τον Δεκέμβριο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, θα μεταβεί στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Πούτιν, αλλά προϋπόθεση για αυτήν τη συνάντηση ήταν η επίλυση του προβλήματος Κοτζιά.


tv21.tv
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr