Η Δύση προειδοποιεί τη Σερβία: Εάν παρέμβετε στο Κοσσυφοπέδιο θα αντιμετωπίσετε το ΝΑΤΟ



Οκτώβριος 4, 2018. 17:39

«Εάν η Σερβία, για οποιαδήποτε λόγο, αποφασίσει να παρέμβει στρατιωτικά στο Κοσσυφοπέδιο, θα βρεθεί αντιμέτωπη με το ΝΑΤΟ και όχι με την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου, δηλαδή με τις δυνάμεις KFOR και το ΝΑΤΟ».


Αυτή η προειδοποίηση διαβιβάσθηκε στις κρατικές αρχές της Σερβίας στο Βελιγράδι μέσω ενός διπλωμάτη ενός από τα πιο ισχυρά κράτη του ΝΑΤΟ.


Ο δυτικός διπλωμάτης προειδοποίησε τη Σερβία ότι ‘παίζει με τη φωτιά’ και οδηγείται  προς τον πόλεμο, υπενθυμίζοντας ότι η αποστολή των KFOR είναι για τις σερβικές δυνάμεις «να τις κρατήσουν μακριά από το Κοσσυφοπέδιο».


Καλά πληροφορημένες πηγές  του Βελιγραδίου, όπως αναφέρει η σερβική εφημερίδα «Βέτσερνι  Νόβοστι» ο δυτικός διπλωμάτης έχει εκφράσει ανοικτά την ανησυχία του ΝΑΤΟ, επειδή ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς, διέταξε πολεμική ετοιμότητα μάχης του σερβικού στρατού.


Σύμφωνα με την πηγή, ο διπλωμάτης ενδιαφέρθηκε να μάθει πως το Βελιγράδι  αντιμετωπίζει τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή της λίμνης Ουιμάνι.


Σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα,  αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Σερβία ‘απειλείται’ από τη Δύση.


Κάθε φορά που το Βελιγράδι προειδοποιεί ότι ο σερβικός στρατός θα προστατεύσει τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου, έρχονται προειδοποιήσεις από δυτικούς αξιωματούχους ότι θα πρέπει να συνεργασθεί για το θέμα με τις νατοϊκές δυνάμεις.


 Ο Βούτσιτς ακύρωσε τη διαταγή στρατιωτικής ετοιμότητας μετά την προειδοποίηση της Δύσης


Όταν ο Χασίμ Θάτσι επισκέφθηκε τη βόρεια Μιτρόβιτσα,  ο Αλεξαντάρ Βούτσιτς κινητοποίησε το στρατό στα σύνορα, αλλά σήμερα το πρωί έδωσε διαταγή ακύρωσης της στρατιωτικής ετοιμότητας.
Η απόφαση του Σέρβου προέδρου ελήφθης σήμερα το πρωί έπειτα από σύσκεψη με τον Ανώτατο Διοικητή του Σερβικού Στρατού.


«Ο πρόεδρος και ανώτατος διοικητής του σερβικού στρατού της Σερβίας, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο Άμυνας, διέταξε τον υπουργό Άμυνας, Αλεξαντάρ Βουλίν και τον αντιστράτηγο του σερβικού στρατού Μίλαν Μοϊσίλοβιτς για την ακύρωση της ετοιμότητας των δυνάμεων ταχείας αντίδρασης», αναφέρει η ανακοίνωση την οποία δημοσιεύουν τα σερβικά μέσα ενημέρωσης.


‘Tema On Line’


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr