Αλβανία: Πως ο αμερικανός πρέσβης χρηματοδοτούσε αριστερούς πολιτικούς- συνεργάτες του Σόρος



Οκτώβριος 4, 2018. 20:06

Η αμερικανική ηλεκτρονική πύλη ‘Δικαστικό Παρατηρητήριο’ δημοσίευσε την Τετάρτη ένα έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τη δραστηριότητα της USAID, η οποία σύμφωνα  με την πύλη χρηματοδοτούσε δραστηριότητες Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων -ΜΚΟ στην Αλβανία, γνωστών υποστηρικτών του χρηματοδότη των αριστερών πολιτικών, Τζορτζ Σόρος.



Στις πρώτες σελίδες του εγγράφου αποκαλύπτονται δραστηριότητες του αντιπροσώπου του Σόρος στην Αλβανία, του Αντρί Ντομπρούσι, διευθυντή του ‘Ιδρύματος Ανοικτής Κοινωνίας’. Τα 'ιδρύματα' αυτά που δραστηριοποιούνται  σε πολλές χώρες,  ο  Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν τα αποκαλεί ‘μισθοφορικές οργανώσεις του  Τζορτζ Σόρος’.


Τα έγγραφα δείχνουν ότι οι αμερικανικές επιχορηγήσεις πήγαιναν σε ορισμένες ΜΚΟ, οι οποίες λένε ότι προωθούν την «κοινωνία των πολιτών», ενώ στην πραγματικότητα επιτίθενται σε φιλο-αμερικανικές ομάδες, προσκείμενες στην νυν αμερικανική κυβέρνηση και την αμερικανική πολιτική.


Το «Δικαστικό Παρατηρητήριο» άνοιξε το θέμα στις 26 Μαΐου 2017, στο όνομα της ελευθερίας της πληροφόρησης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά την αποτυχία να απαντήσουν σε αίτημα της 31ης Μαρτίου 2017, για λεπτομέρειες σχετικά με τις δαπάνες των ΗΠΑ στο εξωτερικό.


Τα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι ο Αντρί Ντομπρούσι, διαχειριστής του Σόρος, ήταν ο πρώτος στον κατάλογο των προσκεκλημένων του Αμερικανού πρέσβη Ντόναλντ Λου, σε προεκλογική εκστρατεία που πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία των Τιράνων στις 27 Απριλίου 2015. Η τελετή αποσκοπούσε στις «δημοτικές εκλογές του Ιουνίου».


Το «Δικαστικό Παρατηρητήριο» αναφέρει ότι στις 4 Απριλίου 2018, ο πρέσβης Λου ήταν πολύ κοντά στον Σόρος και στην αλβανική σοσιαλιστική κυβέρνηση του Έντι Ράμα και βοήθησε στην άρνηση χορήγησης βίζας σε βουλευτές και  πολιτικούς του συντηρητικού κόμματος της Αλβανίας.

 Ο Ντόναλντ Λου έχει διορισθεί, ήδη, από την διοίκηση Τραμπ ως πρέσβης στην Κιργιζία.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι τα χρήματα των αμερικανών φορολογουμένων πήγαιναν στον Τζόρτζ Σόρος για να υποστηρίξει κινήματα ή κόμμα αριστερού προσανατολισμού σε Βαλκάνια και ανατολική Ευρώπη.


Εκτός από την Αλβανία, το ‘Δικαστικό Παρατηρητήριο’ έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και εναντίον της USAID για στοιχεία σχετικά με τη χρηματοδότηση πολιτικών δραστηριοτήτων  και του Ιδρύματος Ανοικτής Κοινωνίας του Τζόρτζ Σόρος, στην πΓΔΜ, τη Ρουμανία και την Κολομβία.


Όλο το δημοσίευμα στο “Judicial Watch” .


Lapsi

 --

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr