Ο Τσαβούσογλου ζήτησε από το Κοσσυφοπέδιο να κλείσει τα σχολεία του Φετουλάχ Γκιουλέν



Οκτώβριος 19, 2018. 22:40

Πρίστινα.

Η ανεξαρτησία, η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία του Κοσσυφοπεδίου είναι μέλημά μας. Συνεχίζουμε την εκστρατεία για το Κοσσυφοπέδιο να αναγνωρισθεί  από περισσότερα κράτη, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


Ο Τούρκος ΥΠΕΞ έφθασε για επίσημη επίσκεψη στο Κοσσυφοπέδιο, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Μπεντζέτ Πατσόλι. Μετά τη συνάντηση, οι δύο άνδρες πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη Τύπου.


Επιβεβαίωσε  την υποστήριξη της Τουρκίας στο κράτος και το λαό του Κοσσυφοπεδίου, τον οποίο αποκάλεσε φιλικό και αδελφικό.


Εξέφρασε την υποστήριξή του στη διαδικασία διαλόγου Πρίστινα- Βελιγραδίου, λέγοντας ότι η Τουρκία τον θεωρεί σημαντικό για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή.


Δήλωσε ότι η χώρα του θα υποστηρίξει την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στην Ιντερπόλ, «η Τουρκία θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο σε αυτήν την εκστρατεία», είπε χαρακτηριστικά.


 Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας  πρόσθεσε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχισθεί στον τομέα της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης.


Τόνισε την υλοποίηση των έργων του τουρκικού οργανισμού ΤΙΚΑ στο Κοσσυφοπέδιο που τα καθόρισε  σε αξία της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

 Επεσήμανε ότι το τουρκικό ίδρυμα Μααρίφ θα ανοίξει σχολεία στο Κοσσυφοπέδιο και ζήτησε από την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου να μην επιτρέψει τη λειτουργία σχολείων των τρομοκρατών της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν.


«Μην παραδώσετε την εκπαίδευση σας και τα παιδιά σας σε τρομοκράτες. Η FETO είναι τρομοκρατική οργάνωση. Προσπάθησε να κάνει πραξικόπημα στην Τουρκία, σκοτώνοντας ανελέητα 251 ανθρώπους», δήλωσε ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr