Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018

Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν αυτονομία των Τατάρων της ΚριμαίαςΟκτώβριος 22, 2018. 22:56

Στο Κίεβο παρουσιάστηκαν  τα αποτελέσματα της έρευνας «Η επιστροφή της Κριμαίας- Το όραμα των Ουκρανών», σύμφωνα με τα οποία περίπου το 50% των πολιτών υποστηρίζει τη δημιουργία μιας Αυτονομίας Τατάρων της Κριμαίας, σύμφωνα με ουκρανικό δημοσίευμα.Ο επικεφαλής της Μεντζλίς (Συνέλευσης)  του λαού  των Τατάρων της Κριμαίας, Ρεφάτ Τσουμπάροφ δήλωσε ότι οι Ουκρανοί έχουν σαφή άποψη ότι η Κριμαία ανήκει στην Ουκρανία και χαρακτηρίζουν τη ρωσική παρουσία εκεί ως ‘ρωσική κατοχή’.


Μάλιστα, ο ίδιος,  κάλεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο να συγκαλέσει την Συνταγματική Επιτροπή και να προβεί σε τροποποιήσεις στο Σύνταγμα, όπου θα παρουσιάζονται μέσα στους αυτόχθονες λαούς της Ουκρανίας και οι Τάταροι της Κριμαίας.


Σημειώνεται, όπως έχει δημοσιευθεί παλαιότερα, οι Τάταροι της Κριμαίας υποστηρίζονται οικονομικά από την Τουρκία και προσβλέπουν την επιστροφή της Χερσονήσου στην Ουκρανία.

blackseanews.net
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr