Σκόπια: Ο Τσίπρας λέει χωρίς συνταγματικές τροποποιήσεις δεν θα γίνουμε δεκτοί πουθενά ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»Οκτώβριος 17, 2018. 19:51

Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε σήμερα ότι αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά για να εξασφαλισθεί με επιτυχία η ολοκλήρωση της διαμάχης με το όνομα  της πΓΔΜ.


Μιλώντας σε δημοσιογράφους, έξω από την πρωθυπουργική κατοικία,  προέτρεψε την πΓΔΜ να στηρίξει τις συνταγματικές τροποποιήσεις στη σημερινή συζήτηση στο κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δεν θα δεχόταν τη συμμετοχή της σε οποιαδήποτε διεθνή οργανισμό υπό την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».


Ο Τσίπρας ευχαρίστησε τον Κοτζιά για την ‘πολύτιμη συμβολή του όλα αυτά τα χρόνια στην προώθηση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας» και πρόσθεσε ότι «δεν θα ανεχθεί τις άχρηστες και εγωιστικές  στρατηγικές», αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr