Βούλγαρος Πρόεδρος: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα καθαρίσει ‘ιδεολογικούς φραγμούς’ με τη Βουλγαρία



Οκτώβριος 20, 2018. 22:18

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πολιτικό θάρρος της ηγεσίας των Σκοπίων και την κρατική ευθύνη που δείχνει καθώς η χθεσινή απόφαση  οδηγεί  σε στενότερες σχέσεις μεταξύ Βουλγαρίας και πΓΔΜ.



Σύμφωνα με τον ίδιο, η ψήφιση των αλλαγών στο σύνταγμα  της πΓΔΜ είναι μόνο η αρχή ενός δρόμου που θα πρέπει να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη εγγύτητα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bgnes.


«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που διεξήχθη στις 19 Οκτωβρίου 2018 στο Κοινοβούλιο είναι ένα σημαντικό βήμα για τη ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’  που έχει ιστορική βαρύτητα. (Η συμφωνία των Πρεσπών) θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη εγγύτητα μεταξύ των δύο χωρών μας στις αρχές της φιλίας, των σχέσεων καλής γειτονίας και της συνεργασίας», δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του βουλγαρικού κράτους.


Ο Ράντεφ αναφέρει ότι οι προοπτικές για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μας και η εκκαθάρισή τους με τις ιδεολογικές  καταθέσεις του πρόσφατου παρελθόντος είναι εξαιρετικά σημαντικές για την ενίσχυση της στήριξης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στην ενσωμάτωση της ‘Μακεδονίας’ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο πρόεδρος Ράντεφ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr