Αντιδράσεις για ξυλοδαρμό δύο Αλβανών στη Σερβία επειδή μιλούσαν αλβανικά



Οκτώβριος 8, 2018. 20:00

Το Εθνικό Συμβούλιο της Αλβανίας (KKSH) αντέδρασε άμεσα στην επίθεση που δέχθηκαν δύο νέοι Αλβανοί στην πόλη Νόβι Σαντ της Σερβίας, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν σοβαρά και ο ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.


Η επίθεση σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα, αλλά και τη σερβική 'Danas' της Βοϊβοδίνας,  έγινε επειδή μιλούσαν αλβανικά.


Το  Εθνικό Συμβούλιο της Αλβανίας προέτρεψε τις σερβικές αρχές «να εντοπίσουν αμέσως και να συλλάβουν τους δράστες για τη βάρβαρη και απολίτιστη  πράξη τους που επιτέθηκαν στους δύο νέους επειδή μιλούσαν αλβανικά».


Οι Αλβανοί εκπρόσωποι της Κοιλάδας του Πρέσεβο ζητούν, επίσης,  από τις αστυνομικές αρχές να συλλάβουν τους επιτιθέμενους  και να τους τιμωρήσουν παραδειγματικά.


 Το Αλβανικό Εθνικό Συμβούλιο εκτιμά ότι το πνεύμα  μίσους, η βία, η κακοποίηση και ο εθνικισμός  που ασκείται σε βάρος των Αλβανών δεν συνάδει  με τις δημοκρατικές αξίες και με τις ιδέες που οδηγούν στο κράτος δικαίου και ειδικά εκείνες που διέπουν τη δικαιοσύνη.


Επίσης, ο αρθρογράφος αναλυτής  Χακί Αμπάζι σε σημείωμά του, αναφέρει ότι «είναι ντροπή το γεγονός όταν στο Νόβι Σαντ ξυλοκοπούνται δύο Αλβανοί και ο ένας εξ αυτών χαροπαλεύει, μόνο και μόνο επειδή μιλούσαν στα αλβανικά. 

Ο ίδιος θα σημειώσει ότι οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου και ειδικότερα η Σερβική Λίστα που έχει το 3% των ψηφοφόρων στο Κόσοβο, κρατά σε ομηρία την τύχη του 95% του αλβανικού πληθυσμού, επειδή ο Χασίμ Θάτσι θέλει να βρίσκεται στην εξουσία».


mekulipress.info, titulli.com, 


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr