Η Σερβία θα μηνύσει το ΝΑΤΟ για τη μείωση των γεννήσεων στη χώρα;



Οκτώβριος 22, 2018. 21:57

Ο πρόεδρος της Ενωμένης Σερβίας, Μάρκοβιτς Πάλμα,  κατηγόρησε το ΝΑΤΟ για τη μείωση του ρυθμού των γεννήσεων στη Σερβία και είπε ότι εξαιτίας των συνεπειών των βομβαρδισμών πριν από 19 χρόνια τα τότε μικρά κορίτσια, σημερινές γυναίκες, δεν μπορούν τεκνοποιήσουν.



«Τα τότε κορίτσια, σημερινές γυναίκες, δεν μπορούν να γεννήσουν ή όταν μένουν έγκυες  αποβάλλουν κατά τον πέμπτο μήνα και αυτό είναι πολύ κακό και λυπηρό για την οικογένεια.
Εφ’ όσον η Ιταλία μήνυσε το ΝΑΤΟ για περισσότερους από 300 θανάτους και 4.000 ασθενείς με καρκίνο στρατιώτες της, που εκτέθηκαν σε απεμπλουτισμένο ουράνιο  στο Κόσοβο, τότε γιατί η Σερβία να μην προβεί σε μήνυση;», ρώτησε ο Μάρκοβιτς, ο οποίος ηγείται του κυβερνώντος κόμματος συνασπισμού στη Σερβία.


Οι δηλώσεις του Μάρκοβιτς έγιναν σε συνεδρίαση των αποστράτων Σέρβων αξιωματικών που συμμετείχαν στην άμυνα της χώρας κατά την διάρκεια της νατοϊκής επίθεσης το 1999, «όταν ο γιουγκοσλαβικός στρατός υπερασπίσθηκε με υπευθυνότητα τη Σερβία και τον σερβικό λαό»,  και ευχαρίστησε όλους τους στρατηγούς που έκαναν το ίδιο.


«Οι περισσότεροι είμαστε εδώ τώρα, κάποιοι δεν είναι ζώντες, αλλά έχουμε την υποχρέωση να τους θυμόμαστε για πάντα», είπε.

Σημειώνεται ότι Μάρκοβιτς πριν από μερικές ημέρες ανακηρύχθηκε από το ελληνικό κράτος επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας σε ειδική τελετή που έγινε στην ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι.

Politika
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr