Σκοπιανοί στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: Αναγκαζόμαστε να κάνουμε κάτι που κανένα έθνος δεν θα έκανε ποτέ!



Οκτώβριος 16, 2018. 21:55

Ο Αλεξάνταρ Νικολόσκι, αντιπρόεδρος του κόμματος ‘VMRO-DPMNE’ των Σκοπίων, μίλησε  σήμερα στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες,  με θέμα « Πώς η ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια μαζί θα οικοδομήσουν το κοινό μας μέλλον».

 Παραθέτουμε ένα μέρος της ομιλίας του:



«Το πολιτικό κόμμα VMRO-DPMNE πιστεύει ακράδαντα ότι το μέλλον της Δημοκρατίας της Μακεδονίας βρίσκεται στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Για ολόκληρη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της ‘Μακεδονίας’, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, από πολιτική, οικονομική, κοινωνική ή πολιτιστική άποψη. Είμαστε μέλη της ίδιας οικογένειας και πολιτισμού και πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε μέρος αυτής. 

 Τους τελευταίους μήνες, η περιοχή έχει επικεντρωθεί στη ‘Μακεδονία’, σχετικά με τη Συμφωνία του ονόματος με την Ελλάδα.


Όπως όλοι γνωρίζουμε, η ‘Μακεδονία’ βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα μοναδικό πρόβλημα στην Ευρώπη, όπου ο γείτονάς της, η Ελλάδα, ζητά την αλλαγή της ονομασίας του κράτους και της εθνικής ταυτότητας της πλειοψηφίας του πληθυσμού του.


Η απαίτηση αυτή αντίκειται στη δήλωση ελευθερίας της αυτοδιάθεσης, των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας.


Η Ελλάδα όμως, χρησιμοποιεί τη συμμετοχή της στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ ως εργαλείο για να εμποδίσει το μέλλον της ‘Μακεδονίας’.


Εμείς ως χώρα αναγκαζόμαστε να διαπραγματευτούμε για κάτι που κανένα άλλο έθνος δεν θα έκανε ποτέ. Παρά την ισχυρή και σταθερή θέση της Ελλάδας καθώς και της πρακτικής του εκβιασμού, είμαστε κολλημένοι στη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.


Όπως γνωρίζετε, η ‘Μακεδονία’ έχει υποστεί μια πολιτική κρίση τα τελευταία χρόνια και μια νόμιμη κυβέρνηση έχει αντικατασταθεί από τη σημερινή κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας απαράδεκτες μεθόδους πολιτικών ή μεθόδων που βρίσκονται στα πρόθυρα των επιτρεπτών.


Πολλοί δήλωσαν ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους αυτό συνέβη στη ‘Μακεδονία’ ήταν να έρθει στην εξουσία μια κυβέρνηση που θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. Πιθανότατα αυτό είναι αλήθεια. Εδώ οι ευρωπαϊκές αξίες  είχαν διατεθεί για το μεγάλο αυτό στόχο.


Αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι ποια είναι η χρήση της κυβέρνησης που δεν έχει καμία υποστήριξη από το λαό και υπέγραψε μια συμφωνία που είναι κακή και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το λαό.


Η σιωπηλή πλειοψηφία στο δημοψήφισμα αποφάσισε μια  παθητική αντίσταση, να μείνει στο σπίτι και να μην πάει να ψηφίσει, έτσι έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους, που αυτό είναι  ότι είναι πάντοτε καλύτερα να διαπραγματευόμαστε περισσότερο και να έχουμε μια καλή συμφωνία από το ό, τι είναι να γίνει γρήγορα, φέρνοντας μια κακή συμφωνία που ο λαός δεν δέχεται.


Η συμφωνία πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον ‘μακεδονικό’ λαό. 

Για αυτό το VMRO-DPMNE πιστεύει ότι όταν θα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει την κυβέρνηση, θα μπορέσει να επιτύχει μια καλύτερη συμφωνία με την Ελλάδα, μια συμφωνία η οποία θα είναι ισορροπημένη υπέρ της ‘Μακεδονίας’ και όχι μόνο υπέρ της Ελλάδας.


Αυτή η συμφωνία πρέπει να αντιμετωπίζει την πραγματικότητα και οι πολίτες θα μπορούνε να ζήσουν μαζί της.


Γνωρίζω ότι η Ελλάδα θα επιδιώξει να βρει μια καλύτερη συμφωνία επειδή είναι προς το συμφέρον της  να έχει μια σταθερή περιοχή και να υπάρχει μια συμφωνία που να είναι αποδεκτή.


Μια συμφωνία που θα δέχεται τα δικαιώματα των ‘Μακεδόνων’ να έχουν το δικό τους όνομα στο κράτος και τη δική τους ταυτότητα.


Μια συμφωνία που θα μπορεί να γίνει αποδεκτή  και να είναι υπέρ του καθενός.


Πέρα από όλα αυτά, στην πορεία μας προς την ΕΕ πρέπει να επικεντρωθούμε στην εργασία.

Η καταπολέμηση της διαφθοράς, του κράτους δικαίου και μιας καλύτερης οικονομίας δεν σχετίζονται με το ζήτημα της ονομασίας, είπε ο Νικολόσκι.


‘infomax’


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr