Αλβανούς νέους από τη νότια Σερβία φιλοξένησε ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου



Οκτώβριος 6, 2018. 20:26

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι,  φιλοξένησε σήμερα φοιτητές από την Κοιλάδα του Πρέσεβο (νότια Σερβία) που επισκέπτονται το Κόσοβο.



Ο Χαραντινάι καθορίζοντας τους νέους Αλβανούς ως αυτόχθονες των εδαφών τους,  τόνισε τον φιλοδυτικό προσανατολισμό τους.


«Με ιδιαίτερη χαρά συναντιόμαστε και συζητάμε με τους σπουδαίους φοιτητές του Πρέσεβο,Μπουγιάνοβατς και Μέντβετζα, οι οποίοι είναι προσκεκλημένοι των θεσμών του Κοσσυφοπεδίου. Αυτόχθονες Αλβανοί νέοι στα εδάφη τους, που έχουν ως μοναδική αξία την ειρήνη για ένα μέλλον ευημερίας που τους εγγυάται ο φιλοδυτικός τους προσανατολισμός μας, με κατανόηση προς όλους τους λαούς της περιοχής», είπε ο πρωθυπουργός.


Ο Χαραντινάι πρόσθεσε ότι  η νεολαία των αλβανικών δήμων της Κοιλάδας θα πρέπει να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες με τους ομολόγους τους σε άλλα μέρη της Ευρώπης και αυτό θα είναι πάντοτε επιδίωξη της κυβέρνησης του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πρέσεβο.


 --
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr