Σέρβος πολιτικός για το δημοψήφισμα: «Νίκησε ο ηρωικός λαός της ‘Μακεδονίας’»



Οκτώβριος 8, 2018. 07:57

Ο ηγέτης του εθνικιστικού Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, Βόισλαβ Σέσελι, στην τηλεοπτική εκπομπή του Μιλόμιρ Μάριτς το Σάββατο στη σερβική τηλεόραση, δήλωσε τη θέση του σχετικά με το αποτυχημένο δημοψήφισμα για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της πΓΔΜ.


Ο Σέσελι που εκφράζει ακροδεξιές σερβικές θέσεις είπε χαρακτηριστικά, όπως τις παρουσιάζει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων:


«Νίκησε ο ηρωικός λαός της ‘Μακεδονίας’. Έδειξε πόση υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια και εθνική συνείδηση έχει. Ποτέ δεν αμφισβήτησα το ‘μακεδονικό’ έθνος. Εμείς οι Σέρβοι  σε όλον τον κόσμο δεν έχουμε άλλον πιο εθνικά κοντά από το λαό αυτόν, τους ‘Μακεδόνες’», δήλωσε ο Σέσελι. 


Ο ιδρυτής του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, είναι γνωστός για τις αντιδυτικές του θέσεις και την φιλορωσική πολιτική του. Παλαιότερα είχε προτείνει την ένωση των ορθοδόξων στα Βαλκάνια ως μέτωπο κατά της Δύσης.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr